single
[2]
193921

Dobra novica za Juventus

Avtor: Kenny Jan
30. 5. 2023, 17.10

V vrstah 36-kratnih italijanskih nogometnih prvakov iz Torina so se izognili novemu odvzemu točk in zdrsu po ligaški lestvici. Razsodišče italijanske nogometne zveze je Juventusu po priznanju krivde zaradi laganja o igralcih, ki so se odrekli plačam med pandemijo covida-19, naložilo "zgolj" plačilo globe v višini več kot 700.000 evrov, poroča AFP.

S sporazumom o priznanju krivde, za katerega so prosili pri Juventusu, se končuje del primerov na italijanskih športnih sodiščih, ki se nanašajo na torinski klub. Italijanska nogometna zveza (FIGC) je ‘stari dami’ prejšnji teden odvzela 10 točk v Serie A po reviziji prvotne kazni, s katero so Juventusu grozili z odvzemom 15 točk in kar precejšnjim zdrsom po prvenstveni lestvici. Šlo je za kazen, ki so jo naložili zaradi nepravilnosti pri prestopih v zadnjih letih.

Juventus je po odvzemu točk izgubil mesto v ligi prvakov v sezoni 2023/24. Po točkovnem odbitku je z drugega zdrsnil na sedmo mesto. V klubu so se kot del torkovega dogovora strinjali, da se ne bodo pritožili na omenjeno kazen, kar so arbitri italijanske nogometne zveze upoštevali pri izreku nove kazni, ki tako ne vključuje dodatnega odvzema točk.

Disciplinsko razsodišče italijanske zveze je v objavljeni odločitvi navedlo, da je klub v težavah kaznovalo s plačilom denarne kazni v višini 718.240 evrov, medtem ko je sedmim vodilnim predstavnikom kluba naložilo plačilo glob v razponu od 10.000 do 47.000 evrov.

Šlo je za del obsežnega škandala, ki vključuje lažno računovodstvo in prestope. V torinskem klubu so med pandemijo novega koronavirusa leta 2020 sporočili, da se igralci odpovedujejo izplačilu plač, medtem ko so tem istim igralcem v zasebnih pogovorih obljubili, da jim ne bodo izplačali le delčka tega, kar naj bi jim odvzeli.

S tem so pri Juventusu uspeli umetno zmanjšati izgubo v letnih bilancah kluba v času pandemije, ko so bila vsa tekmovanja preklicana in so prihodki strmoglavili.

Vir: STA
Foto: Daniele Buffa via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več