single
[3583]
192763

Dobovec pred prvo zaključno žogo: ”Moramo pozabiti na prvo tekmo!”

Avtor: Kenny Jan
18. 5. 2023, 09.25

Dobovec je z visoko zmago (6:2) na domačem parketu začel finalno serijo, kjer je povedel 1:0. Ekipa trenerja Kujtima Morina odhaja na Vrhniko, kjer bi radi prišli do prve zaključne žoge za osvojitev novega naslova državnega prvaka. Druga tekma je na sporedu v četrtek, ob 19.55, tretja pa 26. maja prav tako ob 19.55 s prenosom na Šport TV 1.

Ker je zmagovalec velikega finala tisti, ki ne glede na rezultat zbere tri zmage, sta znana tudi termina morebitnih četrte in pete tekme (30. maj in 2. junij). A najprej se je treba osredotočiti na drugo, v katero bo Dobovec krenil, kot da je prva.

”Po petkovi tekmi smo opravili dva treninga. Opozoril sem vse, da jo moramo pozabiti. To je zgodovina, v četrtek na Vrhniki začenjamo z ničle,“ napoved 2. finalne tekme začne trener Dobovca Kujtim Morina. ”Ne prva zmaga niti rezultat nas ne smeta opijaniti. Vemo, da nas na Vrhniki čaka zahtevno delo. Tam je vedno tako,” nadaljuje Morina.

”Na prvi tekmi smo igrali dobro, tudi s precej elementi igre, po kateri smo znani. Ustvarili smo si precej priložnosti, dosegli smo šest golov. A ponavljam, ta tekma je zgodovina, vsaki finalni obračun je zgodba zase,” še enkrat opozori trener Morina, ki se zaveda, da bo Siliko nastopil v močnejši postavi kot v Rogaški Slatini. V ekipo se vračata Tod Ciuha in Jure Suban, tudi prvi strelec ekipe.

‘Pričakujem, da bodo domačini bolj agresivni kot na prvi tekmi. V rotacijo so dobili dva kvalitetna igralca. Jure je tudi prvi strelec ekipe. A kot sem rekel že večkrat: fokusiramo se na svojo igro, ki jo želimo izboljšati. Predvsem pa ostati zbrani, tudi mi imamo svoje načrte,” priznava strateg Dobovca.

”Vse tekme z Vrhniko, razen zadnje, so bile tesne. Verjamem, da bo serija še zanimiva. Na Vrhniko gremo po zmago, ne bo pa lahko,” se zaveda kapetan črno-belih Rok Mordej.

Ekipi sta se letos merili štirikrat v 1. SFL – dve tekmi sta se končali z remijem (0:0 in 2:2), dve tekmi je dobil Dobovec (v 8. krogu s 3:2 in na 1. finalni tekmi s 6:2). Sezono pa sta obeležili še dve njuni medsebojni tekmi: Siliku je pripadel superpokal (3:4), Dobovcu pa polfinale pokala Terme Olimia (10:11 po streljanju kazenskih strelov).

Finale: Siliko Vrhnika – Dobovec, druga tekma, ob 19.55, samo na Šport TV 1

Vir: futsal.si
Foto: futsal.si

Zadnje video vsebine

1

Euro se sploh še ni začel, Nemec s potezo na treningu navijače že spravil v ekstazo (VIDEO)...Več

2

Novi trener Zmajev za Šport TV: Proračun je pomemben faktor, ni pa odločilen (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Slovenska reprezentanca na poti v Nemčijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

2

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več

3

Bundesliga strelski raj za napadalce...Več