single
[3583]
184455

Dobovec na Š1 po šesti naslov pokalnega prvaka, Dobrepolje po presenečenje

Avtor: Klemen Verlič
18. 2. 2023, 13.57

V soboto bo na sporedu vrhunec slovenskega futsal pokala. V finalu, ki ga bomo pospremili na našem prvem programu, pa si bosta nasproti stala Dobovec in Dobrepolje.

Polfinalni petek v Podčetrtku je postregel z razburljivima tekmama. Dobrepolje je v svojem krstnem nastopu na finalnem turnirju pokazalo predvsem več želje in znanja, a tudi to, da člani moštva resnično rastejo kot klub kot celota. Zdelo se je, da so si bolj želeli finala, za nameček pa je pri FC Bronx svoje naredil tudi pritisk oziroma želja po finalu.

Dobovec je na poti do finala premagal Siliko, tekma pa je bila izvrstna. Čeprav je bilo v rednem delu doseženih kar 14 golov. Dobovec je slavil po loteriji 6-metrovk. Trener moštva Kujtim Morina pa ne skriva, da je njegova ekipa prišla po šesti zaporedni naslov.

“Igramo proti Dobrepolju, ki se dviga iz kroga v krog 1. SFL. Čestitam jim tudi za uvrstitev v finale. Vidi se, da cel klub diha in živi za vse to, zato je finale lepa nagrada za njih,” je uvodoma napoved začel Kujtim Morina, trener Dobovca, ki je s prihodom kolumbijsko-brazilske naveze pridobil na agresivnosti in hitrosti. Se je pa Brazilec Antonio Lucas Santos Souza na polfinalu poškodoval in za tem ni več igral. Ali bo danes v postavi, še ni jasno. Prav tako je Dobovec za finale ostal brez Žige Čeha, ki je dobil rdeč karton.

“Naš cilj je jasen, za njim se ne skrivamo. Naredili bomo vse, da pridemo do naslova,“ odločno napove Kujtim Morina, ki si predvsem želi, da bi v obrambi njegova ekipa pokazala več. Zmotilo ga je, ker so v polfinalu prejeli kar sedem golov v rednem delu proti Siliku.

“Tega si ne smemo več dovoliti. Sam pa se niti ne spomnim, kdaj smo nazadnje v 1. SFL prejeli sedem golov,“ opozori Morina, ki se zaveda, da tekme z nižjeuvrščenimi ekipami 1. SFL prinašajo svoje pasti – v Dobovcu je še vedno svež spomin na poraz proti Sevnici in remi z Mlinšami.

Ekipa Dobrepolja si je pozorno ogledala polfinale med Dobovcem in Silikom. “Smo v finalu, to je velika nagrada za vse nas. Vesel sem, ker smo v polfinalu odigrali tako, kot smo se domenili. Zato sem še posebej ponosen na fante. Menim, da smo povsem zasluženo izločili FC Bronx. Zdaj pa je tu finale, pred nami pa tekma proti krasni ekipi Dobovca,“ začne trener Dobrepolja Dani Kaljevič.

“Z Dobovcem smo že tako težko igrali. Zdaj pa so se še okrepili, pa bo sploh težko. Ne bomo pa se predali, to je pokal. Odloča ena tekma. Po zajtrku se še enkrat usedemo in analiziramo, s pomočnikom Sinišo Brkićem pa bova igralce opozorila na nevarnosti, ki pretijo na nas,” je sklenil Dani Kaljevič, ki bo tudi tokrat brez kaznovanega Matevža Sodiča.

Ekipi sta se letos v 1. SFL pomerili trikrat – vsakič se je veselil Dobovec, rezultati pa 6:1, 6:1 in 9:1. Aktualni pokalni prvaki so sebi v prid odločili vseh sedem tekem v 1. SFL. V lanski sezoni pa sta se kluba pomerila v 1. krogu pokala – s 5.0 je vnovič slavil Dobovec.

Finale futsal pokala: Dobovec – Dobrepolje ob 20.25 na Š1!

Foto: D.P., Futsal.si
Vir: Futsal.si

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več