single
[38]
162503

Dobitnico štirih olimpijskih kolajn na SP v Budimpešti rešili pred utopitvijo

Avtor: Klemen Verlič
23. 6. 2022, 08.35

Tekmovanje v umetnostnem plavanju na svetovnem prvenstvu v Budimpešti je zaznamovala prava drama. Ameriška plavalka Anita Alvarez, dobitnica štirih olimpijskih kolajn, je namreč med nastopom v bazenu omedlela, potonila na dno bazena, a jo je od tam rešila trenerka Andrea Fuentes, ki trdi, da je zdaj z njeno varovanko vse v redu, poroča AFP.

“To bi morali storiti reševalci. A na naša opozorila niso reagirali, najbrž nas niso razumeli in niso dojeli, kaj se dogaja. Ko sem se potopila do nje, sem uvidela, da ne diha. Potegnila sem jo na površje, nato je vendarle prišla pomoč, da smo jo odnesli v medicinski center. Na srečo se je izkazalo, da je imela vodo le v pljučih in smo jo lahko rešili. Ko je začela dihati, je bilo vse v redu. Omedlela je zaradi napora, zdaj pa se že dobro počuti,” je za špansko Marco dejala Fuentesova, ki upa, da bo Alvarezova po dnevu počitka v petek že nastopila na ekipni tekmi.

Petindvajsetletni Alvarezovi, ki tekmuje na svojem tretjem svetovnem prvenstvu, se je isto zgodilo že na lanskih kvalifikacijah v Barceloni, še poroča AFP.

Foto: Andrea Masini/Deepbluemedia via Guliver
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Gajser “osmodil” Prada po zunanji in postal kralj Indonezije...Več

2

NAPOVED TEDNA: Danes odbojka, nato pa motokros in Prva liga Telemach!...Več

3

VIDEO: Drugič zapovrstjo in osmič v sezoni donela slovenska himna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več