šport TV 1 logo
17:00
Atalanta - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
17:00
Juventus - Crotone Serie A
šport TV 3 logo
17:30
Jesenice - Red Bull Juniors Alpska liga

Do zlata Norvežan Laegreid, Fak na zadnji postaji zapravil kolajno

Avtor: Klemen Verlič
17. 2. 2021, 16.04

Norvežan Sturla Holm Laegreid je zmagovalec individualne preizkušnje biatlonskega svetovnega prvenstva na Pokljuki. Z brezhibnim strelskim dosežkom je prehitel drugega Nemca Arnda Peifferja (+ 16,9/0) in tretjega rojaka Johannesa Daleja (+ 40,9/1). Najboljši Slovenec je bil Jakov Fak (+ 3:49,8/3) na 21. mestu.

Laegreid, svetovni prvak je postal drugič po zlatu v mešani štafeti, in Peiffer sta med tistimi boljšimi biatlonci s starta krenila dokaj pozno, a z brezhibnima strelskima nastopoma zasluženo zasedla prvi dve mesti. Najhitrejša v teku sta bila sicer na koncu četrti Francoz Quentin Fillon Maillet in peti Johannes Thingnes Boe, ki pa sta zgrešila po dvakrat.

Najboljšemu domačemu predstavniku Faku je tokrat po treh strelskih nastopih kazalo zelo dobro, bil je celo v boju za najboljšo peterico, a je nato stoje zgrešil dvakrat in sanj o visoki uvrstitvi je bilo konec. Skupaj je zgrešil trikrat in osvojil točke z 21. mestom.

Miha Dovžan (+ 3:50,5/2), na prvih dveh posamičnih tekmah najboljši Slovenec, je tokrat zgrešil po enkrat na obeh streljanjih stoje, zasedel 23. mesto in bo zaradi dobrih uvrstitev na SP nastopil tudi zadnji dan prvenstva na preizkušnji s skupinskim startom.

Rok Tršan (+ 5,05,3/2) je bil nekoliko počasnejši v smučini in za las ostal brez točk na 42. mestu. Mladi Alex Cisar (+ 5:30,0/2) je dvakrat zgrešil ob prvem streljanju, nato pa je zadel vse preostale strele in končal kot 48.

V četrtek bo na Pokljuki mešana štafeta parov, začela se bo ob 15.15.

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Robert Englaro:”Iličić je ustvarjalec in z Atalanto bo naredil še veliko” (VIDEO)...Več

2

Honda se je poklonila Gajserju: Zgodovinski prizori kot motivacija za prihodnost (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Neapelj je mesto, kjer ne poznajo pravil...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hajduk v zadnji minuti do minimalne zmage nad Rijeko!...Več

2

Zimzeleni Ibra: najsvetlejša zvezda Milanovega neba...Več

3

OM sredi zastrašujoče nevihte...Več