single
[3137]
144173

Direktor Monchengladbacha po zgodovinskem porazu: Kaj za vraga je bilo to!?

Avtor: Klemen Verlič
6. 12. 2021, 10.04

Borussia Monchengladbach je v nedeljo doživela enega najhujših porazov v zgodovini kluba. S kar 6-0 jo je premagal Freiburg, ki je vse svoje zadetke dosegel že v prvem polčasu.

Po treh zaporednih porazih Freiburga si najbrž nihče ni nadejal tako suverene zmage nad klubom kova Borussie Monchengladbach. A za Freiburg se je že prvi polčas obračuna odvil sanjsko. Med strelce se je vpisalo kar šest različnih nogometašev, prvič po letu 1984 pa je moštvu v Bundesligi uspelo zadetki kar petkrat v uvodnih 25 minutah. Freibrug je v nedeljo za najvišjo prvoligaško zmago moštva doslej postal prvi klub, ki je to storil v gosteh.

Ob številnih podobnih rekordih, ki so bili podrti v nedeljo, je tako slaba volja med glavnimi akterji Borussie razumljiva. Po tekmi je bil pri svojih odgovorih novinarjem zelo kratek strateg poraženega moštva Adi Hutter, ki se mu po takšnem rezultatu že maje trenerski stolček. Bolj zgovoren pa je bil športni direktor Monchengladbacha Max Eberl.

“Kaj za vraga se je pravkar zgodilo!? Kaj je bilo to? Na trenutke sem bil prepričan, da sanjam in se nahajam v nočni mori. Igralci so bili povsem iz sebe. Nihče se sploh ni več želel dotakniti žoge. Pravzaprav žoge skoraj nikoli nismo imeli v posesti. Še ob prekinitvah, ko bi se lahko zbrali in se ubranili, smo delovali izredno neodločno. Vse glede današnje predstave me izredno moti,” je po sramotnem porazu Borussie dejal Eberl.

Foto: Jvºrgen Fromme/AP Images via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več