šport TV 1 logo
22:05 V ŽIVO
Tampa Bay - Washington NHL
šport TV 2 logo
22:15
Vrhunci 38. kola Serie A
šport TV 3 logo
22:00
VN Švice, druga dirka MXGP 2017

Dinamo si močno želi slovenskega selektorja

Avtor: Marko Premrl
9. 7. 2020, 12.18

Hrvaški nogometni prvak Dinamo je ta teden ostal brez trenerja. Uprava kluba si želi, da bi v novi sezoni to mesto prevzel Slovenec Matjaž Kek, ki je kot trener na Hrvaškem blestel že kot trener Rijeke, poročata hrvaška časnika Jutarnji list in Sportske novosti.

Kot poročajo hrvaški mediji, ki se sklicuje predvsem na novinarske vire iz Hrvaške in Slovenije, je Dinamo že stopil v stik s Kekom, ki pa ima do leta 2022 kot selektor pogodbo z Nogometno zvezo Slovenije. Pri Jutarnjem listu pišejo, da naj bi kmalu sledil sestanek z odgovornimi na NZS, nato pa se bo Kek preselil v Zagreb.

Pri Dinamu so pred tem najavili, da iščejo trenerja “težke kategorije”, uveljavljenega strokovnjaka, ki svoje znanje lahko potrdi z uspehi. In kot pravijo, ima Matjaž Kek vse to, kar pri hrvaških prvakih zahtevajo. Čudežen rezultat je naredil z Rijeko in na Rujevico prvič pripeljal pokal za naslov prvaka Hrvaške ter s tem klubom osvojil tudi dva pokalna naslova. S Kekom je klub postal drugi najboljši v državi za velikim Dinamom.

Kot dodajajo, gre tudi za močno osebnost, podobno, kot sta bila to Vahid Halilhodžić in Nenad Bijelica, ki sta s klubom dosegala tudi uspehe v Evropi. Naloga pa ne bo lahka, saj bo moral Kek promovirati mlade domače igralce in ustvarjati nove domače nogometne ase.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Zlatan najprej “zamočil”, nato razparal mrežo Cagliarija...Več

2

VIDEO: Pot Iličića od neprepričljivega Palerma do dominantne Atalante...Več

3

VIDEO: PSG po enajstmetrovkah do domače trojne krone...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Rebić se je veselil, še preden je Ibra zabil...Več

2

Bomba iz Anglije: Ronaldo se je dogovoril z Newcastlom!...Več

3

Tri tedne pred nadaljevanjem MXGP sezone Gajser trenira na vso moč (VIDEO)...Več