single
[9]
156645

Devetkratni svetovni prvak Loeb se vrača na Portugalskem

Avtor: Blaž Magdič
19. 4. 2022, 18.58

Legendarni francoski dirkač v reliju Sebastien Loeb se še drugič to sezono vrača v svetovno prvenstvo WRC. Njegova ekipa M-Sport je namreč danes sporočila, da bo Loeb skupaj s svojo sovoznico Isabelle Galmiche za volanom Forda nastopil na reliju po Portugalski od 19. do 22. maja.

Devetkratni svetovni prvak je letos pri 47 letih spisal zgodovino, potem ko je na uvodnem reliju letošnje sezone postal najstarejši zmagovalec relija za svetovno prvenstvo. To je bila zanj prva zmaga po Kataloniji 2018.

Voznik Forda, ki je 26. februarja dopolnil 48 let, je še osmič zmagal na slovitem reliju, ta zmaga pa mu je dala krila za naprej, tako da bo nastopil tudi na četrti dirki SP.

Na Portugalskem je že zmagal v letih 2007 in 2009. “Portugalska je bila vrzel v mojem koledarju in gre za makadamski reli, leta 2019 sem se udeležil različice tega relija, tako da imam dobro izhodišče za določene etape,” je dejal Loeb.

Loeb se to sezono preizkuša v več dirkaških disciplinah, nastopil je na Dakarju, SP v reliju, prvenstvu električnih športnih terencev, napovedal pa je tudi nastop v nemškem prvenstvu turnih avtomobilov konec aprila na Portugalskem.

 

Foto: EXPA/Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več