single
[15]
139695

Deskarji ta konec tedna v Švici začenjajo svetovni pokal

Avtor: Rene Vidmar
21. 10. 2021, 09.30

V soboto se bo v švicarskem Churu začel svetovni pokal v deskanju. Na umetni konstrukciji bo na sporedu mestna tekma v skokih prostega sloga, ki je privabila svetovno elito. Na tekmi ima pravico do nastopa 30 deskark in 50 deskarjev. Od Slovencev bo zanesljivo nastopil Naj Mekinc, Urška Pribošič po poškodbi rame še ni nared za nastop.

Nekaj možnosti za nastop na tekmi ima tudi še Ožbe Kuhar, vendar je za zdaj še na tako imenovanem čakalnem seznamu, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS).

Deskarji so v sredo že preizkusili objekt, drugi in hkrati zadnji uradni trening pa jih čaka danes popoldan in zvečer. Po njem ter sestanku vodij ekip bo tudi znano, če bo poleg 20-letnega Mekinca; Ljubljančan je trdno zasidran v elitni petdeseterici, na tekmi nastopil tudi 17-letni Vrhničan Kuhar.

“Prejšnji konec tedna smo se vrnili iz Saas Feeja, kjer smo imeli ta mesec res odlične razmere za deskanje. Po zelo kratkem počitku v domačem okolju smo se v ponedeljek odpravili proti Churu. Mimogrede smo se ustavili še na ‘osvežitvenem’ treningu v Banger-parku z zračno blazino v Avstriji. Včeraj smo v Churu že trenirali in se spoznali s skakalnico in snegom. Oba fanta se dobro počutita,” je za SZS pred prvo tekmo povedal trener Matevž Pristavc.

“Naj bo zanesljivo nastopil, Ožbe pa bo do konca na t.i. ‘čakalni listi’. Po zadnjem uradnem treningu bomo že videli, če se bo sprostilo kakšno mesto v čakalnici. Konkurenca je izredno močna, saj gre za olimpijsko sezono. V Pekingu bo v skokih prostega sloga in snežnem parku nastopilo po 30 deskarjev in deskark. Še po 30 moških in žensk pa se bori za olimpijsko vstopnico v snežnem žlebu. Boj za OI bo potekal vse do sredine januarja, ko bodo na sporedu zadnje tekme svetovnega pokala pred igrami,” je pojasnil glavni trener.

Kvalifikacije se bodo v soboto začele ob 9.30. Nastopajoči bodo imeli na voljo dva skoka, boljše ocenjeni bo štel. Finale osmih najboljših deskark in desetih deskarjev bo ob 18. uri.

Vir: STA
Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev via Guliver

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

2

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

3

VIDEO: Sellouki, mariborski nogometni samouk...Več

Najbolj brano ta mesec

1

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

Zakaj je berlinski derbi tako poseben?...Več