single
[15]
176916

Deskarji brez decembrskih tekem v Livignu

Avtor: Blaž Magdič
24. 11. 2022, 19.21

Mednarodna smučarska in deskarska zveza (Fis) je v sredo sporočila, da tekem v paralelnem veleslalomu in slalomu, ki bi morali biti na sporedu prvi decembrski vikend v italijanskem Livignu, zaradi slabih snežnih razmer ne bo, je v izjavi za javnost zapisala Smučarska zveza Slovenije.

Določen je že nadomestni termin, tekmi bosta na sporedu 7. in 8. marca prihodnje leto. Uvodni tekmi svetovnega pokala v paralelnih disciplinah bosta tako teden dni kasneje, kot je bilo predvideno, in sicer 10. in 11. decembra v nemškem Winterbergu.

Razlog za prestavljene tekme v Livignu je suha jesen in posledično pomanjkanje snežnih padavin. Na prizorišču, ki bo leta 2026 gostilo deskarske olimpijske preizkušnje, bosta tako premierni tekmi za svetovni pokal na sporedu 7. in 8. marca prihodnje leto, teden dni pred zaključnim veleslalomske sezone na Rogli.

“Odpoved nam ni prekrižala načrtov. Dobili smo kakšen dan več za snežni trening. Naslednji teden odhajamo v avstrijski Lech, kjer bomo že lahko trenirali na umetnem snegu. Vsaj do četrtka bomo tam, sledi nekaj dni aktivnega počitka, nato pa bomo pred odhodom v Winterberg opravili še en sklop snežnih treningov,” je dejal Jure Hafner, strokovni vodja paralelnih disciplin.

Za zdaj lokacija za treninge pred tekmami v Winterbergu še ni znana, Hafner je poudaril, da se bodo prilagajali vremenskim razmeram in iskali najboljšo rešitev v danem trenutku.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

2

Zadnja ekipa Alpske lige namučila Železarje, ki v Podmežakli ostajajo neporaženi (VIDEO)...Več

3

Golemac: “Pričakujemo težko tekmo, toda moramo iti na zmago!” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

2

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več

3

Théo Hernández: v bratovem imenu...Več