šport TV 1 logo
08:45
Cedevita Olimpija - Brescia Eurocup
šport TV 2 logo
08:45
Sampdoria - Atalanta Serie A
šport TV 3 logo
10:15
Veszprem - Metaloplastika Šabac SEHA Liga

Demaru sprint v Modeni, brez sprememb v skupnem seštevku

Avtor: Blaž Magdič
21. 5. 2019, 18.28

Francoski kolesar Arnaud Demare je zmagovalec sprinta 10. etape dirke po Italiji, ki se je po 145 kilometrih končala v Modeni. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Še naprej vodi Italijan Valerio Conti, minuto in 50 sekund zaostaja Slovenec Primož Roglič.

Drugo mesto je zasedel italijanski prvak Elia Viviani, tretjega pa Nemec Rüdiger Selig.

Po ponedeljkovem prostem dnevu je danes sledila mirna in povsem ravninska etapa s startom v Ravenni in ciljem v Modeni. Precej razburljiv je bil zaključek, ko je najprej kilometer pred ciljem prišlo do padca, v katerem so jo najgrše skupili Nemec Pascal Ackermann, zmagovalec dveh etap na letošnjem Giru, ter Italijana Matteo Moschetti in Simone Consonni. Sodeč po helikopterskem posnetku se je Ackermann z gumo dotaknil kolesarja pred seboj, padel, ob tem zbil na tla še Italijana Jakuba Mareczka, padec preostalih je bil neizbežen.

Ackermann je prišel v cilj precej odrgnjen in okrvavljen, brez točk v sprintu je sicer obdržal ciklamno majico za najboljšega sprinterja, a ima le točko prednosti pred Demarom.

“Mislim, da je Pascal zadel mene, ko sem mu pripravljal položaj. Na našo nesrečo je kolesar, ki je prišel z leve, zaprl mojo pot, moral sem zavirati, nato pa sem slišal veliko hrupa, pogledal sem nazaj in videl Pascala na tleh. Ne izgleda dobro. Bomo videli, kako bo, ko spere rane. Je borec,” je zaključek opisal Selig.

V begu sta bila danes Italijan Luca Covili in Japonec Sho Hatsuyama, glavnina pa se posebej ni naprezala. V miru je premagovala kilometre, resneje je na pedala stopila šele v zadnjih 10 kilometrih. Takrat se je še z dvema moštvenima kolegoma pri Jumbo-Vismi v ospredje postavil Roglič, saj ni želel ničesar prepustiti naključju.

Demare je le prišel do tako želene etapne zmage na Giru, saj je bil doslej trikrat drugi in enkrat tretji. “Neverjetno. Imamo močno ekipo, na tem Giru do danes nismo uspešni, čeprav smo bili vselej zraven. Danes se je izšlo perfektno. Razlika v primerjavi s prejšnjimi dnevi je bila, da smo danes bili bolj usklajeni, sprejeli smo same prave odločitve,” je povedal Demare.

Prvi Slovenec na cilju je bil Jan Polanc (UAE Emirates), ki je bil 36. Roglič je končal kot 45., Grega Bole (Bahrain-Merida) pa 93. Vsi so bili v času zmagovalca. Skupno so vsi trije zadržali mesta, ki so jih zasedali po nedeljskem kronometru. Roglič je drugi, Polanc 23. in Bole 129.

V sredo bodo novo priložnost iskali sprinterji, saj bo 11. etapa, ki se bo po 221 kilometrih končala v Novi Ligureju, prav tako ravninska.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Cagliari, ne odhaja(j) poletje...Več

2

Niko Kovač, vprašanje časti...Več

3

Izkušnje in zmagovalna miselnost...Več

Najbolj brano ta mesec

1

SIMULACIJA LETA? Tako je branilec Torina želel izključiti Ronalda (video)...Več

2

VIDEO: Buffon prejel gol, kot ga še v Fifi ne boste videli...Več

3

VIDEO: Super Jojo z utekanjem in golom osmešil obrambo Napolija...Več