single
[3194]
226124

Delius za nemške medije: “Pri Olimpiji je mednarodni nogomet skoraj zagotovljen, zgledujem se po RB Salzburgu”

Avtor: Klemen Verlič
18. 5. 2024, 12.27

Nemški Kicker je v petek zvečer na svoji spletni strani objavil pogovor z Adamom Deliusom. Ta je med drugim spregovoril o zadnjih letih na položaju predsednika NK Olimpija.

Nepremičninski podjetnik iz Münchna je ljubljansko moštvo prevzel ob koncu leta 2021. Z njim pa v lanski sezoni osvojil dvojno krono.

“Želel sem delovati v klubu, ki ima realne možnosti, da se predstavi v mednarodnem prostoru. Želim posnemati delo, ki ga opravlja RB Salzburg. Z nemškim klubom je težko igrati v evropskem tekmovanju, v Sloveniji pa imaš mednarodni nogomet skoraj zagotovljen. Leta 2021 sem se zaljubil v Ljubljano. To je eno najlepših mest v Evropi. Klub je imel športne predpogoje za morebitne gospodarske uspehe. Vedno sem želel postati prvak kot nogometaš, kar pa zaradi pomanjkanja talenta ni bilo mogoče. Zdaj sem prvak in pokalni zmagovalec kot predsednik, ekipa pa je igrala v konferenčni ligi,” je za Kicker o razlogih, zakaj se je odločil investirati prav v Olimpijo, spregovoril Delius.

“Naloga Olimpije je popeljati igralce na višjo raven, preden se preselijo k močnejšim klubom. Naši stroški na sezono so okoli 7 milijonov evrov. To ni veliko denarja, a veliko, če upoštevamo, da se v Nemčiji na primer Ulm seli v 2. ligo z vrednostjo ekipe nekaj več kot 5 milijonov. To dokazuje, da denar v nogometu ni vse. Z uvrstitvijo v evropsko konkurenco smo pokrili vse stroške. Pred našim prihodom je bil klub v hudem dolgu. Prejšnji lastnik je v petih letih ustvaril več kot 30 milijonov evrov izgube. To smo pokrili v dveh letih. Kako je to možno? Nobene skrivnosti ni. Dosledno smo sledili poti. Ta ni bila ravna, ampak polna ovinkov, a smo cel čas vedeli, kaj je naš cilj” pa je o finančno uspešni sezoni Ljubljančanov dejal direktor kluba.

Zadnjo tekmo letošnje sezone v Prvi ligi Telemach bo Olimpija odigrala v nedeljo na mestnem derbiju proti Bravu.

Olimpija – Bravo v nedeljo s studijskim programom ob 17.00 na Šport TV 1!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več