single
[38]
156134

Debevec za ŠTV: Končujem kariero, a slovensko strelstvo ima bogato zaledje

Avtor: Žiga Ikič
14. 4. 2022, 09.06

Strelska zveza Slovenije je okronala najboljše tekmovalce in tekmovalke v letih 2020 in 2021. Laskavo priznanje v letu 2020 so osvojili Klavdija Jerovšek, Boštjan Maček in Jože Čeper, v letu 2021 pa Živa Dvoršak in Rajmond Debevec.

 

V moški konkurenci je laskavi naslov že 35. osvojil Rajmond Debevec (Olimpija), ki je konec marca upihnil že 59. svečko na torti.

“Vedno je lepo, ko prejmeš priznanje za najboljšega, meni je to uspelo že 35. Moja kariera se počasi ustavlja, na srečo bom lahko odločitev o prenehanju kariere sprejel sam in tega ne bodo storile poškodbe, čeprav se posledice let že čutijo. V zaledju imamo veliko mladih nadebudnih strelk in strelcev, a za nove mednarodne uspehe bo treba vložiti veliko truda in se marsičemu odrekati,” je med drugim za Šport TV dejal Debevec.

Legendarni in najboljši slovenski strelec vseh časov počasi končuje svoj opus na veliki sceni. V začetku leta je zaključil svojo kariero na tekmah z zračno puško, pred kratkim pa je v Kairu nastopil na svoji zadnji tekmi za svetovni pokal v disciplini malokalibrska puška trojni položaj. V tej konkurenci bo nastopil le v primeru, da Issf ponovno vrne disciplino malokalibrska puška leže.

Foto/video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več