šport TV 1 logo
15:00 V ŽIVO
Studio 3,4, Šport
šport TV 2 logo
14:55 V ŽIVO
St. Etienne - Brest Ligue 1
šport TV 3 logo
14:15
Singapur, tretji dan Svetovni pokal

De Rossi in ponudba: 100.000 eur za odigrano tekmo

Avtor: Marko Premrl
16. 5. 2019, 22.17

Navijači Rome so v zadnjih dneh na nogah. Moštvo bo zapustil dolgoletni kapetan Daniele De Rossi. S klubom ni našel skupnega jezika o podaljšanju pogodbe, čeprav se je omenjala ponudba, na podlagi katere bi služil po številu odigranih tekem.

V zadnjih urah so po spletu zaokrožili audio posnetki pogovorov De Rossija in nekaterih vodilni mož kluba. Dolgoletni kapetan ni našel skupne besede za podaljšanje pogodbe, ki mu poteče konec junija. V moštvu so mnenja, da ga ne potrebujejo več, njihov glavni argument so številne poškodbe, ki so ga v zadnjih mesecih držale na stranskem tiru.

V omenjenih pogovorih naj bi Roma poskusila rešiti zagato s ponudbo, ki predvideva plačilo v višini 100.000 eur na odigrano tekmo. Torej 1 milijon za 10 tekem, 2 milijona za 20 tekem in tako dalje. Vezist je ponudbo zavrnil in povedal, da bo v kratkem znano, kje bo nadaljeval svojo športno pot.

De Rossijeva zadnja pogodba je znašala 3 milijone evrov neto (5,6 milijona bruto). Če bi letos bil plačan s ponudbo, ki jo je dobil od kluba, bi zaslužil 2,2 milijona evrov. V Serie A je odigral namreč 17 tekem, štiri v ligi prvakov in eno v italijanskem pokalu.

Roma se še vedno bori za nastop v ligi prvakov. V predzadnjem krogu bodo volkovi igrali proti Sassuolu. Srečanje si boste lahko ogledali na Š1 v soboto ob 20.25. 

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več