šport TV 1 logo
21:45
Inter - Parma Serie A
šport TV 2 logo
21:30
Roma - Milan Serie A
šport TV 3 logo
21:00
Montpellier - PSG Ligue 1

David Razgor: Parižani so izjemno moštvo (video)

Avtor: Gregor Kovačič
6. 2. 2020, 17.23

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v nedeljo ob 17. uri v 11. krogu lige prvakov gostili zvezdniški Paris St. Germain. Potem ko so v sredo v državnem prvenstvu v gosteh le remizirali z Gorenjem, njihov trener Tomaž Ocvirk z igro ni bil najbolj zadovoljen. Pravi, da bo proti PSG moralo biti drugače, a dodaja, da bodo lahko vsaj bolj sproščeni.

“V igri se nam pozna odsotnost naših nosilcev igre, kot tudi to, da ti v reprezentanci niso imeli pomembnih vlog. Naša naloga je, da jih čim prej dvignemo na raven, na kateri so že bili. Časa ni veliko, zato nam preostane zgolj delo. Potrebujemo več dinamike v igri, včeraj smo bili preveč v krču, nismo bili igrivi v napadu in to moramo popraviti. Je pa res, da smo proti Parizu lahko sproščeni, odpravimo napake in da vsak igralec da svoj maksimum na tej tekmi,” pravi Ocvirk.

Pritisk samega rezultata bo res manjši glede na dejstvo, da bo Celjanom nasproti stala najbogatejša in najbolj zvezdniška rokometna zasedba na svetu z bratoma Nikolo in Luko Karabatićem, Mikkelom Hansnom, Sanderjem Sagosenom, Nedimom Remilijem, Gudjonom Valurjem Sigurdssonom in drugimi ter da Celjani veljajo za najmlajšo zasedbo.

Obema pa je cilj priti v izločilne boje. Parižani bi se radi s prvim mestom izognili osmini finala, Celjani pa bi se vanjo radi sploh uvrstili. Trenutno so slednji na želenem šestem mestu, imajo tri točke prednosti pred tekmecema Zagrebom in Elverumom, a tudi težji razpored do konca rednega dela. Celjane namreč čakajo še gostovanje pri Aalborgu, domači obračun z Barcelono in za konec gostovanje pri Flensburgu.

Prva naloga pa bo čim bolje se zoperstaviti Parižanom. “Ekipa Pariza ima dva vrhunska vratarja, obenem pa, če padeš v njihov mlin, je potem zelo težko. V zaključku akcij moramo biti visoko koncentrirani, to veliko treniramo, je pa res, da na tekmi nato delujejo še drugi dejavniki, stres, pomembnost. A na tej tekmi nimamo česa izgubiti, pokazati moramo našo najboljšo predstavo, bo pa to s pomočjo našega čudovitega občinstva seveda veliko lažje, zato se tekme veselimo,” poudarja Ocvirk.

VIDEO: Pogovor z Davidom Razgorjem 

Parižani, ki odkrito lovijo evropski vrh, so sicer trenutno tretji v skupini A za Barcelono in Pickom Szegedom. Tudi zato bo naloga še težja. A David Razgor se ne predaja vnaprej. “Trenutno imamo v ligi prvakov vse v svojih rokah, imamo prednost, a oba konkurenta nas lahko hitro ujameta. Zato se na prednost ne smemo zanašati, temveč moramo delati na tem, da tudi sami še kje ujamemo kakšno točko, da si zagotovimo napredovanje. Januarja smo dobro delali, nismo pa še povsem na ravni, na kateri smo že bili, saj ekipa ni bila kompletna. Verjamem pa, da bomo hitro pravi in potem lahko na posameznih tekmah konkuriramo skoraj vsem ekipam, tudi Parizu.”

Ob samem rokometnem spektaklu v Celju obljubljajo tudi pestro drugo dogajanje, tudi nagradno igro v čast polmilijontemu obiskovalcu. Vsi, ki bodo izpolnili in oddali prijavnico, se bodo potegovali za potovanje za dve osebi na zaključni turnir v Köln.

Dvoboj v Zlatorogu bosta sicer sodila Rusa Jevgenij Zotin in Nikolaj Volodkov.

Prenos dvoboja RK Celje – PSG, bo na Š1 v nedeljo 16.55. Vabljeni v družbo prvakov.

Foto: Sportida.com

Video: ŠPORT TV

Vir: STA

Priporočamo še

1

Pavlin odkrito: V reprezentanci pogrešam srčnost in žar, za grb je treba dati vse! (VIDEO)...Več

2

Najboljši motokrosist sveta pokazal zmagovalni spomin iz otroštva (FOTO)...Več

3

Neymar podlegel provokacijam in drugič v Franciji pordečel (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hrvaški Messijev naslednik žogo poslal … v kuhinjo!...Več

2

VIDEO: Zimzeleni Šterbik pri 40 letih uprizoril vratarsko predstavo za anale...Več

3

Prekršek ali ne? Situacija, ki deli hrvaško športno javnost (VIDEO)...Več