single
[3970]
223277

Darko Jorgić svetovni pokal v Macau začel z zmago

Avtor: Aljaž Pirnat
15. 4. 2024, 18.43

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je uspešno začel svetovni pokal v Macau, na katerem nastopajo praktično vsi najboljši igralci, ki si bodo na koncu razdelili nagradni sklad v višini skoraj milijon evrov. Premagal je Portugalca Tiaga Apolonia s 4:0 (13, 6, 5, 6).

Petindvajsetletni Jorgić, trenutno 13. igralec s svetovne lestvice, se bo v sredo pomeril s Sangsu Leejem iz Južne Koreje.

Svetovni pokal v Macau poteka po spremenjenem sistemu. V skupinskem delu dvoboji potekajo na štiri nize, kar pomeni, da je izid lahko tudi neodločen, 2:2, od osmine finala naprej pa se igra na štiri dobljene nize.

Jorgić je bil v prvem nizu že na pragu zmage, saj je proti 37-letnemu Apolonii vodil 10:7, vendar se je Portugalec vrnil v igro, najprej ubranil tri zaključne žogice, po izenačenju na 10:10 pa še eno. V napeti končnici je imel nato Apolonia dvakrat priložnost, da osvoji uvodni niz, na koncu pa je Hrastničan le izkoristil svojo peto zaključno žogico.

Manj razburljivi so bili preostali trije nizi. V drugem je bilo zadnje izenačenje pri izidu 5:5, v tretjem in četrtem pa pri 2:2.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več