single
[38]
202994

Darko Jorgić in druščina izgubili proti Danski

Avtor: Aljaž Pirnat
11. 9. 2023, 15.22

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je na evropskem ekipnem prvenstvu v Malmöju zabeležila prvi poraz. V drugem krogu predtekmovanja v skupini F so jo s 3:1 premagali Danci. Edino točko za Slovenijo je vknjižil Darko Jorgić, ki pa je nato izgubil odločilni dvoboj za podaljšanje upanja proti Jonathanu Grothu.

Kljub porazu se bo Slovenija, ki je v prvem krogu Turčijo premagala s 3:0, uvrstila v osmino finala, kjer pa se bo merila proti enemu izmed prvih štirih nosilcev.

Jorgić v Malmöju očitno še ni v formi, kot bi si želel, nagaja mu tudi poškodovana mišica. Mučil se je že v prvem posamičnem dvoboju proti Andersu Lindu, ki pa ga je na koncu po izenačenih nizih dobil s 3:2.

Upanje je dajal obračun med Denijem Kožulom in Grothom, ki ga je Logatčan izgubil z 2:3, čeprav je vodil z 2:1. Peter Hribar je bil nato nemočen proti Tobias Rasmussenu, Jorgić pa ni našel orožja proti Grothu, skupaj je v treh nizih osvojil 17 točk.

“Kot vedno smo lovili dve Darkovi zmagi in eno Denijevo, toda žal nam v svoji nameri ni uspelo. Pa niti nismo bili tako daleč, kajti po zmagi Darka in vodstvu Denija z 2:1 v nizih je bilo zelo blizu, toda v četrtem nizu je zgrešil dve točki iz igre in imel vse preveč težav na nasprotnikov servis. Morda bi se lahko dvoboj razpletel tudi drugače, če bi nekoliko obrnili postavo, toda po tekmi je lahko biti pameten. Upam le, da bo z Darkovo mišico vse v redu in da bosta dva dneva odmora dovolj, da se mu stanje umiri,” je po porazu dejala Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske reprezentance.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več