single
[3137,2]
175621

Dan mešanih občutkov pri BVB: Moukoko pri sedemnajstih na SP, Reus ostal že brez četrtega velikega tekmovanja

Avtor: Urban Kolman
10. 11. 2022, 18.35

V ekipi Borussie Dortmund je danes dan mešanih občutkov. Na eni strani je mladi napadalec Youssoufa Moukoko bil presenetljivo vpoklican v nemško ekipo za mundial, na drugi je iz moštva izpadel branilec Mats Hummels. Hkrati bo zaradi poškodbe že svoje četrto veliko prvenstvo moral izpustiti Marco Reus.

Vsi trije igralci so se oglasili tudi preko Instagrama. Sedemnajstletni Moukoko je zapisal: “Preprosto ne morem verjeti. Lani sem se na tej točki počutil, kot da sem izginil, saj sem se boril s številnimi poškodbami in igral zelo malo. Vseeno sem poskušal ostati pozitiven in verjeti vase. Vedel sem, kaj bi lahko dosegel, in dejstvo, da grem na svetovno prvenstvo, kar je cilj, o katerem igralci sanjajo vso kariero, me dela izjemno ponosnega. Vse trdo delo je poplačano, sem neverjetno srečen.”

“Posebej bi se rad zahvalil svoji družini, Edinu Terziću, Sebastianu Geppertu, celotni trenerski ekipi Borussie Dortmund in mojemu agentu Patricku Williamsu, hvala, ker tako zelo verjamete vame. Hvala tudi mojim soigralcem in navijačem Borussie Dortmund in vseh, ki me leta podpirajo in spremljajo. Rad te imam,” je zaključil napadalec.

Hummels, ki je po besedah Flicka izpadel zaradi gledanja v prihodnost, je zapisal: “Ni presenetljivo, da je to eno največjih razočaranj v moji karieri. Vseeno držim pesti za ekipo. Čas bom izkoristil, da se na to izkušnjo odzovem s trdim delom, tako kot vsakič.”

Javil se je tudi nesrečni Reus, ki bo tako zaradi poškodbe izpustil že četrto veliko tekmovanje. Zapisal je: “Kot so nekateri zagotovo že videli, ne bom mogel na svetovno prvenstvo. Po padcu na treningu v nedeljo so se vsi vpleteni v zadnjih dneh trudili na vse možne načine, da bi moj nastop na svetovnem prvenstvu vendarle bil mogoč. Vendar zaradi poškodbe gležnja ne bom pripravljen.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Reus (@marcinho11)

“Rad bi se zahvalil vsem tistim, ki so dali vse od sebe, da bi mi v preteklih tednih pomagali. Zahvalil bi se tudi selektorju Nemčije Hansiju Flicku in ekipnemu zdravniku Jochenu Hahneju, ki sta prav tako dala vse od sebe! Na koncu vendarle ni bilo dovolj časa,” je nadaljeval.

Kapetan Dortmunda je zaključil: “Želim si, da bi lahko z vami delil boljše novice, a žal ni tako. To moramo sprejeti. Moje velike sanje so se zaradi tega žal razblinile! Zdaj želim svoji ekipi v Katarju vse možne uspehe, doma bom stiskal pesti! Se vidimo na igrišču!”

Foto: Moritz Müller via Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Urukalo: “Za takšne predstave nas najbolj motivira domača publika!” (VIDEO)...Več

2

Nukić: Igrati v takšnih pogojih je za nogometaše nevarno...Več

3

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Milanski Inter Šešku preprečil, da bi spoznal Dončića...Več

2

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

3

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več