šport TV 1 logo
08:45
Roma - Juventus Serie A
šport TV 2 logo
08:45
Joventut - Real Madrid Španska liga
šport TV 3 logo
07:15
Marseille - Metz Ligue 1

Dackarna – Vastervik, padla borca, ki lovita formo

Avtor: Aljaz Pirnat
8. 9. 2020, 10.03

V švedskem speedway prvenstvu Eliteserien se bosta danes pomerili moštvi Dackarne in Vastervika, dva od štirih polfinalistov lanske izvedbe tekmovanja.

V švedskem speedway prvenstvu Eliteserien se bosta danes pomerili moštvi Dackarne in Vastervika, dva od štirih polfinalistov lanske izvedbe tekmovanja.

Čeprav so dirkači Dackarne v lanski sezoni v rednem delu bili na koncu najvišje uvrščeno moštvo Eliteserien, Vastervik pa je redni del sezone zaključil kot 3., tako eni kot drugi letos po 6 obračunih še niso uspeli ujeti pravega ritma.

Račke trenutno zasedajo 6., Vastervik pa 5. mesto v švedski ligi, kar pomeni, da se za las še držita mest, ki vodijo v zaključne boje tekmovanja.

Oboji so se odločili, da se bodo pred koncem prestopnega roka še nekoliko okrepili. Dackarno je okrepil poljski dirkač Pawel Przedpelski, ki je sicer za moštvo iz Mallila že vozil v preteklosti, vendar se je kasneje preselil k Piraterni.

”Pavel je zelo dober voznik, ki si vedno želi napredovati. Je izjemno profesionalen in prilagodljiv, z njim je zelo enostavno sodelovati. O njem bi lahko povedal marsikaj dobrega, za seboj pa ima tudi izvrstno sezono,” je o Poljaku povedal vodja ekipe Dackarne Peter Karlsson.

Pri Vasterviku je moštvo zapustil Marcus Birkemose, pri klubu pa se močno trudijo, da bi v svoje vrste s poljske Extralige pripeljali Artema Laguto. ”V zadnjem obdobju smo imeli težave s pridobitvijo voznikov, ki nastopajo v poljskem prvenstvu, zato smo se odločili, da bomo ukrepali še pred zaprtjem prestopnega roka. Artem je voznik z visoko zmogljivostjo in nedvomno eden najhitrejših dirkačev na svetu. Upamo, da se nam bo kmalu pridružil,” je o ruskem motoristu povedal Vastervikov športni direktor Morgan Andersson.

Dackarna in Vastervik se bosta v 7. krogu švedskega prvenstva Eliteserien pomerila 8. septembra ob 18.55, prenos tekme v živo pa si boste lahko ogledali na Šport TV 1!

Foto: Guliver/Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kaja Eržen: V Rimu uživa, z Džekom kar “po naše”...Več

2

Pancar: Pokazal sem, da sem konkurenčen za TOP 10...Več

3

VIDEO: Ko ne veš, kaj bi … lobaš...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

2

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več

3

Nove smernice za 11-metrovke: Igralci niso pingvini!...Več