single
[3194]
167439

Cvijanović: ”Maribor potrebuje izkušenega trenerja na visokem nivoju” (VIDEO)

Avtor: Kenny Jan
16. 8. 2022, 08.36

Maribor se je znašel v črnem nizu, ki se noče končati. Šest zaporednih porazov je najslabši izkupiček v moderni zgodovini kluba. Ta ista javnost, ki je Radovana Karanovića še maja kovala v zvezde, je sedaj pričakovala njegov odstop, kar se je na koncu tudi zgodilo. Aktualnosti v taboru vijoličastih nismo pozabili pokomentirati v našem studijskem delu, v katerem je bil gost prav nekdanji igralec Maribora Goran Cvijanović.

Naš strokovni sodelavec je opozoril na težavo, ki pesti Maribor: ”Lani je Maribor z zelo trdo obrambo težko prejemal zadetke. Sedaj ima po petih kolih daleč najslabšo zadnjo linijo v ligi.”

Kako je do tega prišlo? ”Vodilni v klubu najbolje vedo, kakšna je situacija, je pa v tem trenutku v Ljudskem vrtu zelo težko igrati,” je prepričan Cvijanović.

Vsaj zaenkrat se zdi, da igralci, ki so v klubu nadomestili poletne odhode, vsaj zaenkrat niso adekvatni. ”Igralci, ki so bili nosilci igre, tako kot Makoumbou in Žugelj, so predstavljali pol ekipe in jih je bilo težko nadomestiti. Novinci pa sicer ne delujejo kot ustrezne menjave, ampak tudi oni potrebujejo čas.”

Maribor sedaj potrebuje novega trenerja, toda kakšnega? ”Nekoga z izkušnjami, ki je deloval na nivoju Maribor ali še višjem, saj bo le tak trener vedel, kako se odzvati v takšnih situacijah. Poznati mora ekipo, vedeti, kateri igralci predstavljajo kvaliteto ter kakšen je njihov karakter,” je mnenja nekdanji reprezentant.

VIDEO: Pogovor o Mariboru z Goranom Cvijanovićem

Video is not available for your country.

Naslednja tekma PLT na ŠTV 1: Koper – Olimpija, v soboto, 20. avgusta, ob 20.15!

Video: ŠTV
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več