pismo ikona
šport TV 1 logo
08:45
SPAL - Genoa Serie A
šport TV 2 logo
08:45
Hellas Verona - Roma Serie A
šport TV 3 logo
09:00
Toulouse - Marseille Ligue 1

Conte bo dobil 30 milijonov, včeraj pa priznal: Nimamo denarja!

Avtor: Marko Premrl
15. 1. 2020, 09.53

Ko je zdajšnji trener Interja Antonio Conte zapustil Chelsea julija leta 2018, je to storil proti svoji volji, saj je dobil nogo. Ker je menil, da mu je klub dal neupravičeno odpoved, se je odločil za tožbo.

Pred dnevi se je zaključil proces, v katerem je Antonio Conte pred sodnike peljal Chelsea oziroma lastnika Romana Abramovića. Po turbolentni sezoni ga je ruski mogotec odpustil leta 2018, saj strani nista našli skupnega jezika predvsem v strategiji nakupov in prodaj.

Ker je Conte imel ob prekinitvi še enoletno pogodbo, je klub peljal na sodišče, kjer je tudi našel pravico. Abramovič je moral odpreti denarnico in za stroške trenerja, njegovega štaba in celotnega procesa plačati 31 milijonov evrov. Znesek je bil objavljen v uradnem finančnem poročilu kluba za leto 2019.

A to še ni bilo vse. Čeprav cena ni primerljiva, je do uradnega zaključka postopka prišlo šele ta teden. Sodišče je ukazalo, da mora Conte od Chelseaja prejeti še dodatnih 100.000 evrov.

Če si bo Conte zdaj pošteno napolnil žep, pa je po včerajšnji sicer prepričljivi zmagi proti Cagliariju priznal, da po drugi strani Inter nima denarja za odmevne nakupe: “Imamo ideje, verjetno bodo nekateri nogometaši tudi odšli, a ostaja dejstvo, da nimamo denarja,” je zaupal novinarjem.

Inter si trenutno prizadeva, da bi vezno linijo okrepil s Christianom Eriksenom. Tottenham zanj zahteva 20 milijonov evrov, po koncu sezone pa bo prost igralec.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več