single
[2759]
132302
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Conte ”Azzurrom” razkriva recept za nedeljsko slavje

Avtor: Rene Vidmar
10. 7. 2021, 14.35

Antonio Conte je v kolumni, ki jo je objavila Gazzetta dello Sport, razkril prednosti in slabosti angleške reprezentance. 51-letnik o izbrancih Garetha Southgatea govori z izbranimi besedami. Meni, da gre za reprezentanco, ki ima polno talenta. Obenem verjame, da bodo ''Azzurri'' uspeli prepoznati nevarne situacije v obrambi in nanje v napadu ustrezno odgovorili.

Conte je prava osebe za ocenjevanja stanja v angleškem nogometu. Med letoma 2016 in 2018 je namreč s Chelseajem osvojil angleško Premier ligo in FA pokal. Pred tem pa je dve leti vodil tudi italijansko reprezentanco, zato meni, da pozna področja, ki bi jih morali izkoristiti njegovi nekdanji varovanci.

Angleži bolj nevarni kot Španci

V kolumni je tako med drugim pohvalil napadalne sposobnosti angleške izbrane vrste. 56-letnik meni, da bodo ”trije levi” Italijanom predstavljajo večjo grožnjo kot Španci, njihovi polfinalni tekmeci. ” Za razliko od Španije, ki po navadi podaja nazaj, Anglija rešitve skoraj vedno išče v situacijah ena na ena,” je dejal Conte, ki je Italijo popeljal v četrtfinale Eura 2016.

Izmed igralcev ni izpostavil le prvega angleškega strelca na turnirju Raheema Sterlinga. ”Anglija ni samo Sterling, temveč tudi Bukayo Saka, Phil Foden, Jadon Sancho in Jack Grealish.” Ob tem je dodal, da so vsi našteti nogometaši dobri v preigravanju in prodorih z bočnih položajev v kazenski prostor.

Ob tem ni pozabil niti na prvega zvezdnika ekipe Harrya Kanea. ”Mnogi hvalijo njegovo sposobnost, da gre po žogo in jo nato odda soigralcem. Prav to se je zgodilo pri izenačujočem zadetku proti Danski. V tem je seveda zelo dober, a še boljši je na območju okoli enajstmetrovke. Je pravi ostrostrelec. Kot trener ga bi vedno imel na tem položaju, saj predstavlja nenehno grožnjo za nasprotna vrata.”

Obvladovanje napadalnih sposobnosti Anglije

Prav obvladovanje napadalnih sposobnosti Angležev je po Contejevem mnenju ključ do uspeh Italije. ”Na sredini igrišča imajo v Declanu Riceu in Kalvinu Phillipsu dva zelo močna vezista, ki sta sicer sposobna, a zelo malokrat se odločata za podaje naprej. Najpogosteje izbirata najlažjo, najmanj tvegano možnosti.”

Vprašljiva obramba?

Druga slabost, ki jo vidi Conte pri izbrancih Garetha Southgatea pa je obramba.” Ko jih nasprotnik pritisne na zadnjo linijo pri gradnji igre, Angleži niso tako dobri kot Španci, ki znajo uiti pritisku.” Conte pri tem opozarja, da je vseeno potrebno biti previden: ”Če se bodo Italijani odločili za popoln pritisk, bodo morali paziti, da jim Angleži slučajno ne uidejo na njihovo polovico.” To bo po mnenju nekdanjega stratega Chelsea ključ do drugega evropskega naslova za ”Azzurre”: ”Italijanski igralci bodo morali pokazati izkušnje glede prepoznavanja različnih situacij v igri in nasprotniku onemogočiti izvedbo njihovih načrtov.”

Foto: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več