single
[2,3194]
159265

Čontala in Prosinečki složna: ”Glede na prikazano neodločen izid najbolj pošten!”

Avtor: Rene Vidmar
15. 5. 2022, 22.29

35. krog Prve lige Telemach je postregel z derbijem tretje in četrtouvrščenega moštva lige. Gledalci so v Stožicah na obračunu med Olimpijo in Muro videli kar šest zadetkov. Tekmeca sta se na koncu razšla z neodločenim izidom. Bilo je 3:3.

Še pred dnevi se je ugibalo, ali bo tekma med Olimpijo in Muro odločala o potniku v kvalifikacije konferenčne lige. A ko je Koper osvojil pokal, je postalo jasno, da bosta oba ekipi igrali v evropskem tekmovanju. Toda to zagotovo ni zmanjšalo motiva igralcem, saj jim zagotovo ni vseeno, ali bodo na koncu tretji ali četrti. Poleg motiva so pokazali tudi sproščenost, mnogi bi rekli, da je bilo te celo preveč. Posledica so bile tudi napake, ki pa so tekmo, polno ritma in preobratov, naredile še bolj zanimivo.

Priložnosti je bilo veliko, obe moštvi sta jih precej tudi izkoristili, si razdelili točke, Olimpija pa je na tretjem mestu pred zadnjim krogom ohranila tri točke prednosti.

Strateg Mure Damir Čontala je bil po tekmi zadovoljen z rezultatom. ”V zaključku tekme smo imeli nekaj smole, toda na koncu je remi pravičen rezultat.” Tekma zaradi pokalnega uspeha Kopra sicer ni imela posebne tekmovalne nervoze. ”Če bi tekma odločala o mestih v Evropo, bi bilo prisotne več napetosti. Kljub temu smo si po 18 letih vseeno želeli priti do prve zmage v gosteh pri Olimpiji.”

VIDEO: Izjava Damirja Čontale

Video is not available for your country.

Njegov trenerski kolega na klopi Olimpije Robert Prosinečki je izpostavil, da je že pred tekmo pričakoval, da bo nedeljski derbi pravi spektakel. ”Pričakoval sem, da bomo videli dobro tekmo. Gledalci so lahko uživali v tekmi, trenerji nekoliko manj. Glede na priložnosti enih in drugih je neodločen izid najbolj pošten rezultat.” Prosinečki je izpostavil tudi karakter ekipe. ”Ekipa ima karakter. Po zaostanku s 3:2 smo se vrnili in izid uspeli izenačiti.”

VIDEO. Izjava Roberta Prosinečkega

Video is not available for your country.

Olimpija bo v zadnjem krogu gostovala v Celju, Mura pa bo gostila Maribor.

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Gajser “osmodil” Prada po zunanji in postal kralj Indonezije...Več

2

NAPOVED TEDNA: Danes odbojka, nato pa motokros in Prva liga Telemach!...Več

3

VIDEO: Drugič zapovrstjo in osmič v sezoni donela slovenska himna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več