šport TV 1 logo
21:00
VN Velike Britanije, druga dirka MXGP 2016
šport TV 2 logo
19:30
Hamburger SV - Stuttgart Nemški pokal
šport TV 3 logo
21:00
PSG - Nantes Ligue 1

Coleman sezono začel z zmago

Avtor: Marko Premrl
16. 2. 2020, 10.24

Ameriški sprinterski zvezdnik Christian Coleman je prebrodil slabši start in zmagal v teku na 60 metrov na ameriškem dvoranskem prvenstvu z najboljšim časom na svetu. Triindvajsetletnik se je malce opotekel iz startnih blokov, a se nato hitro pobral, našel ritem in zmagal s 6,37 sekunde, s čimer je le za tri stotinke zaostal za svetovnim rekordom.

Coleman je svetovni rekord na 60 m dosegel na istem tekmovališču v Albuquerqueju leta 2018, ko je tekel 6,34.

Sprinterski svetovni prvak na 100 m in prvi favorit za zmago na olimpijskih igrah v Tokiu je lovil svetovni rekord že v svojem prvem nastopu letos. Ko se je zdelo, da ga bo dosegel brez večjih težav, se je pri startu malo opotekel iz startnih blokov, kar ga je stalo rekorda.

“Čeprav sem zgrešil svetovni rekord, sem se na progi počutil dobro. Mislil sem, da bom ujel svetovni rekord, a sem vseeno zadovoljen, saj sem tekmo vzel bolj kot premor med treningi,” je po nastopu povedal Coleman, ki je bil vseeno zadovoljen s časom, ne pa toliko s startom.

“Menim, da bi lahko precej bolje startal. A za zdaj se temu na treningih še nisem posvečal, zato grem lahko samozavestno ven iz dvoran v sezono na stadionih,” je še dejal ta čas najhitrejši Zemljan.

V moškem suvanju krogle je olimpijski prvak iz Rio de Janeira 2016 Ryan Crouser z najdaljšim metom sezone 22,60 m napovedal vrnitev v formo.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več