single
[8]
97167

Coleman sezono začel z zmago

Avtor: Marko Premrl
16. 2. 2020, 10.24

Ameriški sprinterski zvezdnik Christian Coleman je prebrodil slabši start in zmagal v teku na 60 metrov na ameriškem dvoranskem prvenstvu z najboljšim časom na svetu. Triindvajsetletnik se je malce opotekel iz startnih blokov, a se nato hitro pobral, našel ritem in zmagal s 6,37 sekunde, s čimer je le za tri stotinke zaostal za svetovnim rekordom.

Coleman je svetovni rekord na 60 m dosegel na istem tekmovališču v Albuquerqueju leta 2018, ko je tekel 6,34.

Sprinterski svetovni prvak na 100 m in prvi favorit za zmago na olimpijskih igrah v Tokiu je lovil svetovni rekord že v svojem prvem nastopu letos. Ko se je zdelo, da ga bo dosegel brez večjih težav, se je pri startu malo opotekel iz startnih blokov, kar ga je stalo rekorda.

“Čeprav sem zgrešil svetovni rekord, sem se na progi počutil dobro. Mislil sem, da bom ujel svetovni rekord, a sem vseeno zadovoljen, saj sem tekmo vzel bolj kot premor med treningi,” je po nastopu povedal Coleman, ki je bil vseeno zadovoljen s časom, ne pa toliko s startom.

“Menim, da bi lahko precej bolje startal. A za zdaj se temu na treningih še nisem posvečal, zato grem lahko samozavestno ven iz dvoran v sezono na stadionih,” je še dejal ta čas najhitrejši Zemljan.

V moškem suvanju krogle je olimpijski prvak iz Rio de Janeira 2016 Ryan Crouser z najdaljšim metom sezone 22,60 m napovedal vrnitev v formo.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO:”Mož v pižami”- senzacija Eura 2016...Več

2

VIDEO: Zadnja priložnost za Löwa...Več

3

Ronaldo na novinarski konferenci presenetil s svojo potezo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Drago Kos o pristojnostih sistema VAR...Več