single
[2]
127683

Član Stuttgarta pod prisilo agenta igral pod lažnim imenom

Avtor: Blaž Magdič
8. 6. 2021, 21.20

Silas Wamangituka, napadalec nemškega nogometnega kluba VfB Stuttgart, je nedavno klubu zaupal, da je bil žrtev prevare svojega nekdanjega agenta. Razkril je, da Wamangituka ni njegov pravi priimek, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Odgovorni v Stuttgartu so v današnji izjavi za javnost zapisali, da je igralčevo pravo ime Silas Katompa Mvumpa in da je bil rojen 6. oktobra 1998 v Kinšasi, glavnem mestu Demokratične republike Kongo. To pomeni, da je leto starejši, kot so sprva mislili.

Lažno identiteto naj bi si izmislil Silasov nekdanji agent, ki je takrat 19-letnega nogometaša vzel k sebi v Pariz ter mu spremenil ime in datum rojstva. V klubu menijo, da je do tega prišlo, da bi se prekinile vezi med nogometašem in njegovim matičnim klubom iz Konga, poleg tega pa bi bil Silas tako tudi bolj odvisen od agenta.

Stuttgart je o tem že obvestil nemško nogometno ligo (DFL) in nemško nogometno zvezo (DFB). Zapisali so, da jih ne skrbi, da bi imel njihov napadalec zaradi tega kakšne težave. Po pravni preučitvi primera predvidevajo, da je Silas imel in še vedno ima veljavno igralno licenco. Pri Stuttgartu sicer upajo, da bo Silas prejel novo dovoljenje za igranje s svojim pravim imenom.

“Zadnjih nekaj let sem preživel v strahu, skrbelo me je tudi za družino v Kongu. To, da sem razkril svojo zgodbo, je bil zame težak korak,” pa je dejal Silas.

Igralec se je nemškemu prvoligašu Stuttgartu pridružil leta 2019 iz francoskega drugoligaša Paris FC.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več