single
[2]
124121

Član IO Uefe: Spodleteli poskus ustanovitve superlige bo pustil posledice

Avtor: Marko Premrl
21. 4. 2021, 19.55

Spodleteli poskus ustanovitve nogometne superlige bi lahko imel posledice za 12 velikanov evropskega nogometa, je dejal Šved Karl-Erik Nilsson, podpredsednik izvršnega odbora Evropske nogometne zveze (Uefa), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nilsson, ki je tudi predsednik Švedske nogometne zveze, je v izjavi za spletno stran Fotbollskanalen dejal, da bo izvršni odbor Uefe v petek na naslednjem zasedanju sestanku, ali bo kaznoval ducat podpisnikov ustanovne listine superlige.

“Že tako bodo bile posledice občutne zaradi sramu, s katerimi bodo morali živeti,” je dejal Nilsson. “Odločitev bo imela posledice v njihovih lastnih organizacijah, za kaj več pa se moramo pogovoriti,” je še dodal.

“Posledice morajo biti že zaradi izgube zaupanja in vprašanja, ali je tem klubom sploh moč zaupati v prihodnosti,” je še odločno izpostavil švedski funkcionar.

Na dodatna vprašanja o posledicah ni želel odgovarjati, je pa dodal, da bo v petek izvršni odbor “podrobno preučil” možnosti in se “seznanil z naslednjimi koraki ter željami evropske nogometne skupnosti”

Predsednik Uefe, Slovenec Aleksander Čeferin, je sicer v tonu sprave danes dejal, da je pomembno storiti korak naprej in ponovno vzpostaviti enotnost evropskega nogometa, še piše AFP.

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več