puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
12:30
Monaco - PSG, Nogomet - Ligue 1
šport TV 1 logo
14:00
Vrhunci 12. kola, Nogomet - Serie A
šport TV 2 logo
13:15
Istra - Rijeka, Nogomet - Hrvaška liga
šport TV 3 logo

Po poročilih otoških medijev je angleški nogometni prvak Manchester City podrl klubski rekord o višini plačane odškodnine za igralca. Za alžirskega reprezentanta Ryjada Mahreza je Leicestru plačal 60 milijonov funtov, kar je tri milijone več kot Athleticu Bilbau za Aymerica Laporteja, ki je klub okrepil januarja.

Mahrezu afriška zlata žoga

Mahrez, bočni zvezni igralec, ki je bil že nekaj časa tarča prvakov, a se kluba o odškodnini nista mogla dogovoriti, je podpisal petletno pogodbo.

Alžirec je bil eden glavnih mož Leicestra, v katerega je pred dobrimi štirimi leti za 400.000 evrov prestopil iz francoskega Le Havra, pri osvojitvi naslova državnih prvakov leta 2016. Z dobrimi predstavami si je nabral številne snubce, lani je bil tako blizu prestopa v Romo, a Leicester se ga ni in ni mogel odreči.

“Manchester City je že od daleč lepo gledati, kaj šele v njem igrati. Trener Pep Guardiola goji napadalni stil nogometa, kar je zame odlično. Verjamem, da bom pri njemu še napredoval in da bo še napredovala tudi ekipa,” je dejal 27-letni Mahrez, ki je v 179 tekmah za Leicester dosegel 48 golov.

Igralec, rojen v Franciji, je doslej za Alžirijo zbral 39 nastopov in osem golov. Alžirija na svetovnem prvenstvu v Rusiji ni igrala.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja