šport TV 1 logo
21:00
VN Velike Britanije, druga dirka MXGP 2016
šport TV 2 logo
19:30
Hamburger SV - Stuttgart Nemški pokal
šport TV 3 logo
21:00
PSG - Nantes Ligue 1

City bo branil pravnik, ki usluge računa 24.000 eur dnevno

Avtor: Marko Premrl
27. 2. 2020, 08.24

Mancehster City se je odločil, da ne bo sprejel odločitve Uefe, ki je Angleže zaradi finančnih nepravilnosti prihodnji dve leti izključila iz lige prvakov in jim naložila še finančno kazen. Pripravili so že pritožbo na TAS.

Uefa in finančni fair play sta udarila po Manchester Cityju. Zaradi neupoštevanja pravil krovne evropske nogometne organizacije, so Angleži prejeli kazen v višini 35 milijonov evrov in predvsem dve leti prepovedi nastopanja v ligi prvakov.

Vendar pa sinje modri ne mečejo puške v koruzo. Klub se je odločil za pritožbo, postopek pa je zaupal v roke Davidu Pannicku. Pravnik je eden najboljših na Otoku, zanimiv pa je podatek, da je njegova dnevna postavka astronomska. Angleški The Sun piše, da se dvigne celo do 24.000 eur.

City ima sicer kar nekaj možnosti za uspeh. Omeniti velja, da je prav športno razsodišče TAS pred časom zavrnil prvo kazen, ki jo je Uefa izrekla Milanu, kar je dober precedens, saj so tudi rossoneri imeli preglavice s finančnim fair playem.

Manchester City bo na delu v nedeljo, ko se bo v finalu Carabao Cup pomeril z Aston Villo, Š2 17.25. O dvoboju pa bomo govorili tudi v našem studijskem programu, ki se začne ob 15.00 na Š1.

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več