single
[38]
162866

Chun In-gee še vedno vodilna, konec za obe Slovenki

Avtor: Marko Premrl
26. 6. 2022, 16.32

Južnokorejka Chun In-gee je ostala v vodstvu tudi po tretjem dnevu tretjega ženskega majorja sezone v golfu, prvenstva PGA na igrišču kluba Congressional v Bethesdi v ameriški zvezni državi Maryland. A njena prednost pred zasledovalkami se je zmanjšala.

Tretji dan je namreč končala s 75 udarci, tremi nad parom igrišča, potem ko je prva dva dni imela 64 in 69 udarcev, tako da ima zdaj skupni izid -8. To sta izkoristili Američanka Lexi Thompson in rojakinja vodilne Hye-jin Choi. Obe sta s po 70 udarci prišli do zmanjšanja zaostanka (-5) in si zdaj delita drugo mesto.

Precej pa sta svoj položaj pokvarili najbližji zasledovalki vodilne Korejke po drugem dnevu; Američanka Jennifer Kupcho je s 74 udarci zdrsnila na šesto mesto, Novozelandka Lydia Ko pa s 76 celo na 12. Branilka naslova Američanka Nelly Korda je zdaj na na 29. mestu.

Po sobotnem drugem dnevu sta nastop na tekmovanju končali slovenski predstavnici. Pia Babnik si je s 14 tekmovalkami delila 97. mesto s šestimi udarci nad parom igrišča, Ana Belac pa je s sedmimi udarci nad parom končala na 111. mestu. Obe sta tako bili pod rezom, ki je omogočilo igranje na zadnjih dveh dneh turnirja.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več