single
[6]
125996

Chiappini po štirih letih zapušča klop slovenske ženske odbojkarske reprezentance

Avtor: Klemen Verlič
19. 5. 2021, 16.17

talijanski trener Alessandro Chiappini ni več selektor slovenske ženske reprezentance, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije (OZS). V srebrni evropski ligi bo slovenske odbojkarice vodil njegov dosedanji pomočnik Gregor Rozman.

Chiappini, ki je aprila 2017 prevzel žensko odbojkarsko reprezentanco, ni več selektor. Krovna slovenska zveza je z njim prekinila sodelovanje po neuspešnem nastopu v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, v katerih je Slovenija zasedla tretje mesto v skupini.

“Po neuspehu v kvalifikacijah za eurovolley smo se na Odbojkarski zvezi Slovenije odločili za prekinitev sodelovanja. Alessandro Chiappini je s strokovnim štabom sodeloval pri vrsti velikih uspehov v minulih štirih letih. Vrhunec je zagotovo srebrna medalja s svetovnega prvenstva do 23 let, ki ga je gostila Ljubljana, spregledati pa ne smemo niti uvrstitve na evropsko prvenstvo leta 2019, prve zmage na tem tekmovanju in uvrstitve v osmino finala. Za njegov prispevek k razvoju ženske odbojke se mu zahvaljujemo in mu želimo veliko uspeha pri njegovih naslednjih izzivih,” je ob prekinitvi pogodbe povedal predsednik OZS Metod Ropret in dodal, da bo Chiappinijevo mesto začasno prevzel njegov dosedanji pomočnik.

Pred žensko odbojkarsko reprezentanco, ki se bo po nekajdnevnem premoru predvidoma zbrala v soboto v Mariboru, so že novi izzivi. Odbojkarice 28. maja v Luksemburgu čaka nastop na prvem turnirju srebrne evropske lige, ki mu bo od 4. do 6. junija sledil drugi turnir v Mariboru, v štajerski prestolnici pa se bo 11. in 12. junija odvijal še sklepni turnir najboljše četverice.

Tekmice Slovenk v skupinskem delu bodo Avstrijke, Luksemburžanke in Izraelke, cilj pa je uvrstitev v zlato evropsko ligo.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več