pismo ikona
šport TV 1 logo
08:45
Bologna - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
08:45
Genk - Anderlecht Belgijska liga
šport TV 3 logo
08:45
Kadetten Schaffhausen - Kristianstad EHF Liga prvakov

Češka teniška zveza bo organizirala turnir z največjimi zvezdniki

Avtor: Blaž Magdič
11. 5. 2020, 12.06

Češka teniška zveza je v nedeljo objavila, da bo med 26. in 28. majem organizirala turnir v Pragi. Na njem bodo nastopili največji domači zvezdniki tenisa, med njimi tudi dvakratna zmagovalka Wimbledona Petra Kvitova in številka tri ženskega tenisa Karolina Pliškova.

Na turnirju bodo nastopili zgolj češki igralci in igralke, tiskovni predstavnik turnirja Karel Tejkal pa je ob tem dejal, da so turnir organizirali za vse igralce, ki v času pandemije novega koronavirusa ne smejo potovati iz države ter trenirati, kot so tega vajeni.

“Osem igralcev bo igralo na igrišču s trdo podlago, osem pa na pesku,” je ob tem pristavil direktor turnirja David Trunda. Konkurenca bo vsekakor večja med ženskami, ki se po upokojitvi Tomaša Berdycha lahko pohvalijo z višjimi uvrstitvami na lestvici WTA.

Na turnirju bodo predvidoma nastopile Karolina Pliškova, trenutno tretja igralka sveta, Petra Kvitova (12. na lestvici WTA), Karolina Muchova (26.) in Barbora Strycova (31.). Vsi igralci bodo na turnirju nastopili le v primeru, da bodo zdravi.

“Nestrpno čakam, da zaigram na kakšnem turnirju po tako dolgem premoru,” je povedala Kvitova in dodala, da jo zanima, v kakšni formi bo nastopila na praškem turnirju.

Z organizacijo turnirja bodo pridobili sredstva, ki jih bomo namenili pomoči potrebnim v boju z novim koronavirusom, ki je na Češkem terjal 270 žrtev.

Mednarodni turnirji pod okrilji krovnih zvez so sicer odpovedani do 13. julija, nekaj največjih teniških dogodkov, med njimi tudi peščeni grand slam na igriščih Rolanda Garrosa, pa so prestavljeni na jesen.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več