šport TV 1 logo
16:15
Juventus - Milan Serie A
šport TV 2 logo
15:30
Sassuolo - Lazio Serie A
šport TV 3 logo
15:25
Bordeaux - Lyon Ligue 1

Celjanom na koncu zmanjkalo moči za presenečenje

Avtor: Marko Premrl
26. 2. 2020, 20.36

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 14. krogu lige prvakov v gosteh izgubili proti Flensburg-Handewittu s 26:29 (12:15).

Celjani so na sever Nemčije odpotovali z željo, da osvojijo vsaj točko, ki bi pomenila njihov prvi preboj v izločilne boje lige prvakov po letu 2014. Nekaj upov jim je dajala tudi prva medsebojna tekma, ki jo je Flensburg z nekaj sreče dobil s 25:24.

A tokrat so doživeli nov poraz. Tudi po njem so izbranci Tomaža Ocvirka v skupini A po zadnjem krogu tega dela tekmovanja sicer na šestem mestu, ki še vodi v želeno osmino finala, a morajo počakati še na razplet nedeljske tekme med PSG in Zagrebom. Slednji bi jih z zmago v Parizu namreč prehitel na lestvici.

Celjani so se v prvem polčasu enakovredno merili z nemškim prvakom, korak so držali tudi po zaslugi vratarja Klemna Ferlina. Sicer so bili skoraj ves čas rahlo v osredju gostitelji, ki so večkrat vodili za dva zadetka, prvič po desetih minutah, ko je zadel za 6:4 Johannes Golla (v enajstih minutah je imel že šest zadetkov v statistiki).

Toda celjski rokometaši so se vedno znova vrnili v igro, izničili zaostanek, a hkrati tudi zavoljo izgubljenih žog vedno nato Nemce spusti rahlo predse. Če je v prvi polovici polčasa njihovo mrežo polnil Golla, jo je ob koncu druge Anders Zachariassen, ki je v 29. minuti s šestmetrske črte zadel za prvo vodstvo Flensburga s tremi zadetki (14:11). Tudi sicer so Celjani kar precej zadetkov prejeli z mesta krožnega napadalca.

Prednost treh golov so nesli tudi v drugi polčas, ki pa so ga začeli brez kaznovanega Soegarda Johannessena. A tega gosti niso znali unovčiti, gostitelji so namreč še povečali prednost (16:12, 17:13). A kot v prvem polčasu se je slovenski predstavnik spet hitro približal, David Razgor je v 36. minuti znižal na 17:16.

Sledilo je obdobje, v katerem so domači igralci vodili z dvema ali tremi goli, toda Celjani se niso vdali. V 48. minuti je Matic Grošelj poskrbel za novo izenačenje (23:23), a spet se je ponovila stara zgodba, gostitelji so namreč dvominutno celjsko izključitev izkoristili za nov pobeg (26:23).

Ko je novo izgubljeno žogo kaznoval Johannessen z golom za 27:23 v 54. minuti, je bila domača vrsta na pragu zmage, ko pa je ob skoraj deset minut dolgem strelskem celjskem mrku zadel Jens Schöngarth za 28:23 v 57. minuti, pa je bila tekma dokončno odločena.

Pri domačih je bil z osmimi goli najboljši Golla, pri gostih pa sta jih po šest dosegla mladi Tim Cokan in David Razgor.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več