pismo ikona
šport TV 1 logo
08:45
Lazio - Chievo Serie A
šport TV 2 logo
09:45
Napoli - Atalanta Serie A
šport TV 3 logo
09:15
Finale: Triglav - Cinkarna Celje, druga tekma Slovenska liga, članice

Celjani v prihodnji sezoni močnejši za mladinska reprezentanta

Avtor: Blaž Magdič
5. 2. 2019, 18.18

Slovenski rokometni velikan Celje Pivovarna Laško se je za naslednjo sezono dogovoril za prihod dveh mladinskih reprezentantov, so sporočili iz kluba. Prvi se v domači klub vrača Stefan Žabić, ki to sezono igra kot posojen igralec v Mariboru, drugi pa je Domen Novak, ki v Celje prihaja iz Dobove.

Devetnajstletni krožni igralec Žabić je otrok celjskega kluba, ki je nastopal za vse mlajše selekcije Celja Pivovarne Laško, z njimi osvojil številne naslove državnih prvakov, nazadnje dvakrat zaporedoma naslov v mladinski selekciji.

Nekaj izkušenj ima tudi že s člansko zasedbo Celja, saj je v pretekli sezoni nabral nekaj nastopov v ligi Seha in državnem prvenstvu, v Ljutomeru pa je osvojil tudi pokalni naslov. V letošnji sezoni kot posojen igralec nastopa za Maribor Branik.

Dvajsetletni Novak na položaju desnega krila v tej sezoni nastopa za Dobovo, za katero je v tej sezoni dosegel 41 zadetkov, sicer pa gre za igralca, ki prihaja iz Ljubljane. Njegov matični klub je Krim, kjer je za člane prvič nastopil že v sezoni 2013/14, dve leti kasneje pa je že dosegal preko 100 zadetkov v sezoni za člansko ekipo.

Podobno uspešen je bil tudi v Slovanu, kjer je nastopal minulo sezono, zdaj pa ga čaka nova selitev, saj bo najboljše desno krilo minulega evropskega prvenstva za mladince po sezoni v Dobovi v prihodnje krilni položaj zasedal v Celju.

Žabić ima pogodbo s celjskim klubom sklenjeno do leta 2022, Novak pa se je dogovoril za enoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja.

Celjski rokometaši v nedeljo nadaljujejo z nastopi v ligi prvakov. V Zlatorog prihaja izjemno močna zasedba madžarskega Pick Szegeda. Prenos obračuna v nedeljo ob 16.55 na Š1!

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Moderni Ajax veliko dolguje Johanu Cruyffu...Več

2

Nejc Mravlja: Bo 100 milijonov dovolj za nakup Hazarda?...Več

3

Nedelja za zgodovino: Gajser na robu solz z navijači pel himno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Ivo Jan: Jan Muršak se je odločil, da ne bo zraven (video)...Več

2

VIDEO: Kraljevski dve minuti in dve epski mojstrovini Iličića...Več

3

VIDEO: Tim Gajser razveselil slovenski ovinek in švignil mimo Cairolija...Več