šport TV 1 logo
12:30
Nanterre 92 - Cedevita Olimpija Eurocup
šport TV 2 logo
11:45
Benevento - Inter Serie A
šport TV 3 logo
13:30
Toulouse - Auxerre Ligue 2

Celjani tudi v naslednji sezoni v elitni druščini

Avtor: Gregor Kovačič
19. 6. 2020, 13.10

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo tudi v prihodnji sezoni igrali v elitni skupini lige prvakov, je danes odločila krovna evropska zveza EHF. Ta je celjsko ekipo uvrstila med šest klubov, ki jim je podelila vabila za elitno skupino. Za Celjane bo to že 26. sezona v ligi prvakov.

Celje - Pariz, Hansen

Poleg Celjanov so merila EHF za uvrstitev med najboljše izpolnili še Meškov Brest, Nantes, Pick Szeged, Elverum in Motor Zaporožje. Že prej pa so imeli mesta zagotovljena Barcelona, PSG, Kiel, Flensburg-Handewitt, Veszprem, Vardar Skopje, Vive Kielce, Porto, Zagreb in Aalborg. EHF je kot kriterije za podelitev vabil izpostavila tradicijo in rezultate, obisk, ustrezno dvorano in marketinške aktivnosti.

EHF je za vstop v elitno konkurenco v sezoni 2020/21 prejela 14 prošenj, prostih mest pa je bilo samo šest. Brez vstopnice so tako ostali Ademar Leon, Wisla Plock, Dinamo Bukarešta, Kadetten Schaffhausen, Bešiktaš, Eurofarm Pelister, Gudme in Sporting Lizbona, je pa EHF dvema kluboma (Wisli Plock in Dinamu) podelila status rezerv.

V 28. izvedbi lige prvakov bodo klubi razdeljeni v dve skupini s po osmimi ekipami. Igralna dneva bosta sreda in četrtek, žreb skupinskega dela lige prvakov pa bo 1. julija na Dunaju. Začetek rednega dela je predviden za 16. in 17. september.

V celjskem klubu so se na potrditev udeležbe odzvali samozavestno. Sporočili so, da so bili prepričani, da si klub, ki je tradicija tega tekmovanja (s 25 nastopi je med najbolj izkušenimi) in kot edini evropski prvaki med 14 klubi, ki so si želeli nastopa med elito, to tudi zasluži.

Celjani so dodali, da se že pripravljajo na nove izzive, ki jih predstavlja prenovljena oblika tekmovanja. V njej bo po novem samo 16 ekip namesto dosedanjih 24, za večino klubov bo velik izziv tudi nov igralni termin, saj bodo po novem tekme igrali med tednom in ne več ob koncih tedna. Tudi zato so v celjskem klubu pripravil nov projekt, da se bodo na te spremembe primerno odzvali.

“Veseli in ponosni smo, da smo zraven. Potrjuje se dobro delo vseh nas in naših predhodnikov, naših navijačev in sponzorjev, ki nam stojijo ob strani. V tem trenutku, ko se spreminja format lige, prav tako se začenja novo marketinško obdobje, termini tekem, je zelo pomembno za nas, da smo zraven. Prepričan sem, da bomo z ekipo, ki se bo borila na terenu, vsaj tako močni, kot smo bili v tej sezoni. Potencial je velik, delovna vnema ogromna in verjamem, da bo Celje konkurenčno v Evropi,” je po novici o sodelovanju v ligi prvakov dejal predsednik kluba Jernej Smisl.

V Celju so sprožili tudi novo navijaško akcijo. Pozvali so navijače, naj simbolično napolnijo dvorano Zlatorog tako, da za znesek letne vstopnice zapišejo svoje ali ime podjetja na sedež v dvorani. Projekt je naravnan trajnostno, sredstva bodo namenili delovanju vseh selekcij kluba.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več