šport TV 1 logo
22:00
Slovenija - Finska IIHF SP elitne divizije 2015
šport TV 2 logo
21:30
Bologna - Milan Serie A
šport TV 3 logo
21:00
PSG - Nantes Ligue 1

Celjani proti razigranim Dancem

Avtor: Šport TV
16. 2. 2020, 08.34

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je v 12. krogu Velux EHF Lige prvakov novo zahtevno gostovanje. Potujejo namreč na sever Danske, kjer jih pričakuje Aalborg.

Tokratni rivali naših prvakov so v zadnjem krogu v gosteh vzeli točko Pick Szegedu, a so v zadnji minuti zapravili prednost dveh zadetkov. Pred petim Flensburgom, ko so ga dvakrat premagali, imajo dve točki prednosti, ki jih bodo zaradi boljšega izhodišča želeli zadržati vse do konca. Višje od četrtega mesta tudi z morebitnimi tremi zmagami v zadnjih treh krogih (Celje, Zagreb, Elverum) ne morejo, zato bo zanimivo videti, kako bodo vse te tekme odigrali, kajti vse pa lahko močno vplivajo na ostale ekipe.

Ena od teh je seveda tudi Celje, ki ga je Aalborg v gosteh srečno premagal za zadetek, potem ko so pivovarji ob polčasu vodili za štiri. Celjski ekipi se je takrat še poznala neuigranost po številnih kadrovskih menjavah, kar je botrovalo obema porazoma (Flensburg in Aalborg) za zadetek, videli pa bomo kako bo sedaj na danskem, kjer je Aalborg do sedaj zabeležil dve zmagi (Zagreb in Flensburg) ter doživel tri poraze (Barca, Pariz, Szeged).

“Analizirali smo tekmo z Aalborgom iz Zlatoroga in videli, da smo takrat največ napak delali v obrambi. Ta je sedaj gotovo na višji ravni in napake z začetka sezone se nam ne ponavljajo več. Odigrati moramo na ravni, kot smo igrali s Parizom v drugem polčasu, paziti pa moramo na njihove nasprotne napade, njihova krila so izjemno neugodna, gre za skandinavski stil rokometa, posebna pozornost mora biti tako tudi na disciplinirani igri v napadu brez, oziroma z majhnim številom izgubljenih žog, saj to ta nasprotnik neusmiljeno kaznuje. Predvsem pa je pomembno, da tekmo odigramo odločno, samozavestno, predrzno in da gremo v tekmo s prepričanjem, da jo lahko dobimo,” je dejal trener Celja Tomaž Ocvirk.

Tekmo Aalborga in Celja Pivovarna Laško si boste lahko ogledali ob 17.00 na Šport TV 1.

 

Foto: Sportida.com
VIR: rk-celje.si

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več