single
[3194]
216912

Celjani odločno v branjenje prednosti na vrhu: “Smo najbolj kakovostna ekipa v ligi”

Avtor: Klemen Verlič
8. 2. 2024, 14.59

Slovenski nogometni prvoligaši končujejo priprave na spomladanski del sezone v Prvi ligi Telemach. Tega bosta v soboto ob 13. uri v sklopu 20. kroga odprli Olimpija in Rogaška. Že v nedeljo pa boste na Šport TV 1 lahko uživali v tekmi med Muro in Celjem, ki tudi po zimskem prestopnem roku ostaja glavni favorit za naslov prvaka.

Celjani so pozimi že tako precej dober kader za slovenske razmere še okrepili. Pripeljali so Aljaža Krefla, Sundaya Adetunjija, Rolanda Aaronsa in tudi starega znanca slovenskih zelenic Luko Menala. Ob tem, da se po poškodbi vrača eden ključnih napadalnih členov Aljoša Matko, se trenerju Damirju Krznarju lahko smeje.

“Vse se je povezalo, igramo hitro, napadalno, verjamem, da začetek spomladanskega dela čakamo pripravljeni. Za zdaj moramo biti zadovoljni,” je med drugim za celjsko spletno stran dejal Krznar, čigar ekipa ima pred najbližjim tekmecem zajetnih 10 točk naskoka.

Razmišljanje izkušenega vezista Denisa Popovića tako ni za lase privlečeno. “Smo najbolj kakovostna ekipa v ligi, bo pa na vsaki tekmi pomemben naš pristop. Ne delamo si utvar, zagotovo bodo prišle tudi slabše tekme. Takrat bo pomemben naš karakter, da se bomo znali odzvati in se vrniti na pravo pot. Prepričan sem, da nam bo uspelo,” je odločen Popović.

Najbližji tekmec Celja je Olimpija, ki je spet poskrbela za nekaj dvignjenih obrvi v vrstah lastnih navijačev, ko je na hladno postavila Mustafo Nukića, Pascala Estrado, Marka Mijailovića in tudi prvega strelca lige Ruija Pedra, s katerim ne najde skupnega jezika glede podaljšanja pogodbe.

Koper, ki za Celjem zaostaja že 17 točk, je glavno spremembo opravil na mestu trenerja in krmilo zaupal Aleksandru Radosavljeviću, obenem pa je tudi ekipa doživela številne spremembe, Wisdom Sule, Kevin Čustović, Tim Kruljac, Karlo Bručić, Deni Jurić, Petar Petriško, Fran Tomek, Ahmed Sidibe in Tino Blaž Lauš so novinci, od vidnejših pa so odšli Maks Barišić, Luka Kambič, Ramazan Orazov in Nardin Mulahusejnović.

Precej boljšo pomlad kot jesen si obetajo četrtouvrščeni Mariborčani, ki imajo 18 točk minusa v primerjavi s Celjem. A Štajerci upajo, da bo trener Ante Šimundža konsolidiral ekipo na želeno raven. Predvsem jih opogumlja prihod Barišića, sicer pa so pozimi prišli še Etienne Beugre, Redwan Bourles, Pijus Širvys in Lan Vidmar.

Presenečenje jeseni je bil Bravo, ki je pod Alešem Arnolom zbral toliko točk kot Maribor. Čeprav klub, ki bo po novem odigral pod imenom Bravo Kostel, ni drastično posegal v igralski kader, pa določene okrepitve (Milan Tučić, Jan Gorenc …) kažejo, da Šiškarji tudi spomladi nameravajo mešati štrene v boju za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja.

Spodnjo polovico lestvice začenja Mura, ki je pri 25 točkah in bo v nedeljo tekmec Celja, ki je 47. Mura je pozimi dobro prodala Dardana Shabanhaxhaja, najboljšega igralca črno-belih v jesenskem delu, Žiga Laci, Sandi Nuhanović, Aljaž Antolin, Julien Lamy pa so tisti, ki bodo skušali zapolniti nastale vrzeli še po nekaj odhodih in pomagati k čim prejšnji vključitvi v boj za evropska mesta.

Dve točki manj imajo Domžale, ki so jeseni pod Dušanom Kosićem veliko stavile na mlade igralce, trener rumenih pa je zadovoljen tudi s stanjem ekipe pred nadaljevanjem sezone. Kadrovsko zasedba ni doživela velikih sprememb, vratarski položaj je okrepil Lovro Štubljar.

Pod 20 točkami pa so jeseni ostali Aluminij na osmem (18), Radomlje na devetem (17) in Rogaška na zadnjem mestu (11). Slednja bo težko nadomestila prispevek Nejca Gradišarja, ki je za klubski rekord odšel v Fehervar, a vseeno pripeljala kar nekaj okrepitev, tako kot tudi Aluminij, ki je na slovenske zelenice vrnil Janeza Piška, in Radomlje, ki bodo po novem računale tudi na Gabra Dobrovoljca, Mosesa Zambranga Barnabasa, Nemanjo Gavrića in Vida Kodermana.

Celje – Mura v nedeljo ob 15.00 na Šport TV 1. S studijskim programom začnemo ob 14.15!

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Benjamin Markuš: En trenutek lahko prevesi tehtnico (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Prepelič in Tobey Ukrajincem pokazala, kako se izvaja alley oop...Več

3

Sekulić: Fantom sem rekel, da morajo verjeti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Bundesliga: Borussia še naprej le točko pred Leipzigom, Šeško ob porazu bikov do novega zadetka...Več

2

Je sezona Bayerna zares tako slaba?...Več

3

Sanjski večer Klemna Prepeliča: “Nisem pomemben, ponosen sem na vse fante!” (VIDEO)...Več