single
[4]
197028

Celjani bodo krst v alpski ligi doživeli pri prvakih v Podmežakli

Avtor: Klemen Verlič
7. 7. 2023, 15.10

Alpska hokejska liga je v petek javnosti razkrila podrobnosti o svoji osmi sezoni. Ta se bo začela 16. septembra, že v prvem krogu pa bomo videli slovenski dvoboj.

V osmi izvedbi regionalnega tekmovanja bo nastopalo sedem ekip iz Italije, sedem iz Avstrije in dve iz Slovenije. Aktualnim prvakom Jesenicam se bodo v svoji krstni sezoni na višjem nivoju namreč pridružili Celjani. Edini novinci v prihodnji sezoni pa bodo že v uvodnem krogu gostovali v Podmežakli. To bo prvi slovenski obračun v alpski ligi po dveh letih oziroma selitve Olimpije v ICE Hockey League.

V lokalnem derbiju se bo že v prvem krogu proti Fassi pomerila tudi Cortina, ki je v lanskem finalu s 4:2 v zmagah izgubila proti Jesenicam. Te zaradi finančnih težav s sestavljanjem moštva za prihodnjo sezono sicer sploh še niso začele. V četrtek so se poslovile od kar desetih hokejistov, ki so bili del lanske šampionske zasedbe. Med njimi tudi vratarja Anttija Karjalainena, ki je bil razglašen za najkoristnejšega igralca alpske lige. Medtem ko so se Mark Sojer, Nik Širovnik in Jaša Jenko preselili prav v Celje.

“Zadovoljni smo, da bosta v alpski ligi znova nastopali dve slovenski moštvi. Vstop Celja v to tekmovanje je za slovenski hokej izjemnega pomena. Medsebojni obračun v prvem krogu pa bo poskrbel za odličen začetek nove sezone. Gre za tekmovanje na visokem nivoju, ki možnost za uspeh prinaša vsaki ekipi,” je dejal predsednik hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec.

Kljub odhodom še nekaterih pomembnih članov moštva, kot so Rudolfs Polcs, Niki Blomberg, Ožbej Rep itd., Jeseničani v novi sezoni želijo čim bolje braniti naslov prvakov. Čeprav so v vodstvu gorenjskega moštva napovedali, da bodo ekipo za prihodnjo sezono sestavljali mlajši in predvsem slovenski hokejisti.

Tako kot v lanski sezoni, bodo vse ekipe v rednem delu alpske lige sicer dvakrat igrale med seboj. Najboljših šest moštev se bo uvrstilo v tako imenovani master round, ostale ekipe pa se bodo pomerile še za preostali dve mesti v končnici. Ta se bo v vseh treh krogih igrala na štiri zmage. Novega prvaka pa bomo dobili najkasneje 20. aprila.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Euro se sploh še ni začel, Nemec s potezo na treningu navijače že spravil v ekstazo (VIDEO)...Več

2

Novi trener Zmajev za Šport TV: Proračun je pomemben faktor, ni pa odločilen (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Slovenska reprezentanca na poti v Nemčijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

2

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več

3

Bundesliga strelski raj za napadalce...Več