single
[8]
200893

Čeh po 2. mestu na SP: V naslednjih letih bom zagotovo osvojil še kakšen svetovni naslov

Avtor: Aljaž Pirnat
22. 8. 2023, 15.56

Kristjan Čeh je sinoči na svetovnem prvenstvu v atletiki v Budimpešti, kjer je branil naslov v metu diska, po dramatičnem finalu osvojil srebrno medaljo, sedmo slovensko odličje v kraljici športov na 19 prvenstvih sveta. Čeh je na sprejemu v veleposlaništvu Slovenije v madžarski prestolnici napovedal še kakšno zlato na SP.

“Sinoči smo spisali zgodovino v metu diska na SP, prva dva sva vrgla prek 70 metrov, v finalu SP se to še ni zgodilo. Odlično sem nastopil, zadovoljen sem s srebrom, Šved Daniel Stahl je bil pač boljši in sem mu lahko le čestital. Pred mano je še veliko tekem in zagotovo bom osvojil še kakšen svetovni naslov v naslednjih letih,” je na sprejemu povedal Čeh.

Že danes ga pod vodstvom estonskega trenerja Gerda Kanterja, tudi nekdanjega olimpijskega zmagovalca in svetovnega prvaka v metu diska, v Budimpešti čaka trening, v sredo pa bo imel ob 19. uri sprejem na nogometnem igrišču v domačem kraju Podvinci pri Ptuju.

Nato ga čaka še nekaj tekem z novim vrhuncem v Eugenu sredi naslednjega meseca. Tam bo na prizorišču lanskega SP, kjer je osvojil drugo zlato v slovenski atletski zgodovini, branil zmago v diamantni ligi.

Na sprejemu je bila tudi vodja reprezentance Marija Šestak, ki je leta 2007 v Osaki osvojila bron na SP v troskoku. Izmed 13-članske reprezentance so bili še Agata Zupin in Matic Ian Guček, ter Neja Kršinar, ki jo maraton čaka v nedeljo zjutraj, zadnji dan SP.

“Več kot navdušen sem, scenarij sinočnje tekme je neverjeten. Kristjan Čeh je osvojil medaljo, sedaj bo lažje tudi drugim v ekipi,” je bil kratek predsednik Atletske zveze Slovenije (AZS) Primož Feguš.

Čeha in vodstvo AZS je sprejel veleposlanik Marjan Cencen, med gosti s bili številni nekdanji atleti, tekmovalec pa je bil tudi Cencen, tekel je na 3000 m z zaprekami.

“Danes je poseben dan, sedmič je Slovenija osvojila kolajno na SP. Težko si je sploh predstavljati, kaj to pomeni, posebej tistim, ki se niso nikoli ukvarjali z atletiko. Ponosni smo, da imamo posameznike, kot je Čeh, ki jim uspe v določenem trenutku dosegati najboljše izide med vsemi na svetu in osvajati medalje v enem najstarejših športov,” je ocenil Cencen.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović in Grabić: Olimpija je bila odlična in krivec za slabše Celje! (VIDEO)...Več

2

Analiza Šport TV: Pohvale Zeljkoviću, Olimpija je odrezala Popovića in Matka (VIDEO)...Več

3

Na derbiju vodilnih ekip brez zmagovalca, Celje na vrhu ohranja sedem točk prednosti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več