single
[8]
225466

Čeh slavil kot drugi v sezoni z metom preko 70 metrov

Avtor: Lamin Diallo
10. 5. 2024, 20.23

Kristjan Čeh je na atletski diamantni ligi v Dohi v metu diska zmagal s 70,48 m in postal drugi v sezoni, ki je presegel 70 m. Tina Šutej je bila v skoku s palico tretja s 4,63 m, Lia Apostolovski četrta v skoku v višino z 1,88 m, Anita Horvat, četrta slovenska predstavnica, pa je bila deseta, zadnja v teku na 800 m

V metu diska, ki tokrat ni štel za končni seštevek v disciplini, je bil drugi Avstralec Matthew Denny s 69,02 m, četrti na prejšnjih OI in SP je lani v Eugenu v zadnjem metu diamantnega finala Čeha potisnil na drugo mesto in mu preprečil obrambo naslova. Tretji tokrat je bil Nemec Henrik Jannsen (65,74 m), ki z velikih tekem še nima medalj.

“Nisem pričakoval, da bom sezono začel z metom prek 70 m. Še nisem v najboljši formi, tudi občutka še nimam pravega, zato sem zelo zadovoljen s tekmo. Že 65 m je bil zame kar soliden izid, ki pa sem ga potem še izboljšal, čeprav sem imel pred tem tudi tehnično zelo slab poskus. V četrti seriji je bil veter zelo neugoden, tehnično sem met dobro opravil, tudi zadel in poslal v pravi kot. Če ne bi zadel kota, bi disk kar padel,” je bil zadovoljen Čeh.

Dejal je, da je pridobil nazaj kar precej občutkov ter se v Marakešu 19. maja, kjer bo miting tudi v disku štel za diamantno serijo, nadeja dobrega nastopa.

Vir: STA
Foto:

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več