single
[8]
196762

Čeh do osme zaporedne zmage v diamantni ligi

Avtor: Urban Kolman
2. 7. 2023, 20.35

Svetovni prvak v metu diska Kristjan Čeh je dosegel osmo zaporedno zmago na mitingih diamantne lige. V Stockholmu je slavil z metom dolgim 69,83 metra.

Za štiriindvajsetletnega Ptujčana je bila to hkrati trinajsta zmaga na zadnjih štirinajstih tekmovanjih. Edini poraz v obdobju skoraj enega leta je doživel 13. junija na Finskem, ko so mu sodniki pri dveh metih preko 70 metrov dosodili prestop. Tedaj je slavil olimpijski zmagovalec in nekdanji svetovni prvak Daniel Stahl, ki je danes zasedel drugo mesto (67,57). Tretji je bil Andrius Gudžius iz Litve (67,19).

V Stockholmu je Čeh zmagovito daljavo dosegel v drugi seriji, nato pa so mu izmerili še 66,49, 69,07 in 68,28 m.

Kristjan Čeh, ki je na naslednjem tekmovanju po omenjenem drugem mestu postavil slovenski rekord in najboljši izid v metu diska v zadnjih petnajstih letih oziroma četrtega vseh časov – 71,86, nazadnje ni zmagal 9. septembra 2021, ko je v Zürichu zasedel drugo mesto.

V 2023 bo najboljši slovenski športnik prejšnjega leta nastopil še na dveh mitingih diamantne lige, in sicer 23. julija v Londonu ter sredi septembra na finalu v Eugenu. Vmes ga v drugi polovici avgusta čaka svetovno prvenstvo v Budimpešti.

Danes je v Stockholmu nastopila tudi tekačica Agata Zupin, ki je na 400 metrov z ovirami zasedla tretje mesto. S časom 58,18 je v hladnem in deževnem vremenu zaostala le za Nemko Carolino Krafzik (55,71) in domačinko Moa Granat (57,34).

Za 25-letno atletinjo iz Kamnika, ki je imela drugi najboljši letošnji rezultat med osmimi tekmovalkami (56,01), je bil to šele prvi nastop v tej sezoni na mitingih diamantne lige.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več