puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
12:30
Monaco - PSG, Nogomet - Ligue 1
šport TV 1 logo
14:00
Vrhunci 12. kola, Nogomet - Serie A
šport TV 2 logo
13:15
Istra - Rijeka, Nogomet - Hrvaška liga
šport TV 3 logo

V teh dneh se na Uefi veliko govori, da bi spremenili sistem posojanja nogometašev, in sicer bi ga radi omejili, kajti menijo, da nekateri klubi svoje nogometaše kupujejo le zato, da bi jih nekoč dobro prodali.

Pri Fifi podprli Čeferinov predlog

Namig Aleksandra Čeferina, da bi lahko v kratkem imeli veliko spremembo, kar se tiče posojanja nogometašev, bi lahko prizadel marsikatero ekipo. Prvi mož Uefe je povedal, da bi v kratkem lahko prišlo do pravila, ki bi klubom dovoljeval posoditi največ osem igralcev.

Z idejo se strinja tudi Fifa. V oči so jim padle štiri ekipe, ki veliko posojajo. Pravijo, da gre za nekakšno preprodajanje, masovno pa so to v zadnjem obdobju počeli pri Juventusu, Udineseju ter Monacu in Chelseaju. Londončani imajo denimo trenutno posojenih kar 40 igralcev, njihova skupna tržna vrednost znaša 200 milijonov evrov, Juventus se ustavi pri številki 26.

V Italiji je sicer redna praksa, da ne le večje ekipe, ampak tudi manjše, kupijo precej igralcev in jih posodijo v druge klube. Na ta način njihovih plač večinoma ne vključijo v letni proračun, ob morebitni prodaji čez kakšno leto pa lahko lepo prikažejo dobiček.

Sicer je Juventus pred kratkim ustanovil tudi svojo B ekipo, ki tekmuje v tretji ligi. Na ta način si bodo olajšali delo, kajti igralce, ki bi jih posodili, bodo lahko poslali kar v B moštvo.

 

Foto:Guliver/Getty Images

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja