pismo ikona
šport TV 1 logo
07:30 V ŽIVO
Wellington Phoenix - Sydney Avstralska liga
šport TV 2 logo
07:30 DANES
Washington - San Jose NHL
šport TV 3 logo
06:45
Berlin - Vilnius Eurocup

Čeferin namignil, da mu početje Juventusa ni všeč

Avtor: Marko Premrl

V teh dneh se na Uefi veliko govori, da bi spremenili sistem posojanja nogometašev, in sicer bi ga radi omejili, kajti menijo, da nekateri klubi svoje nogometaše kupujejo le zato, da bi jih nekoč dobro prodali.

Čeferin bo ostal na čelu NZS

Pri Fifi podprli Čeferinov predlog

Namig Aleksandra Čeferina, da bi lahko v kratkem imeli veliko spremembo, kar se tiče posojanja nogometašev, bi lahko prizadel marsikatero ekipo. Prvi mož Uefe je povedal, da bi v kratkem lahko prišlo do pravila, ki bi klubom dovoljeval posoditi največ osem igralcev.

Z idejo se strinja tudi Fifa. V oči so jim padle štiri ekipe, ki veliko posojajo. Pravijo, da gre za nekakšno preprodajanje, masovno pa so to v zadnjem obdobju počeli pri Juventusu, Udineseju ter Monacu in Chelseaju. Londončani imajo denimo trenutno posojenih kar 40 igralcev, njihova skupna tržna vrednost znaša 200 milijonov evrov, Juventus se ustavi pri številki 26.

V Italiji je sicer redna praksa, da ne le večje ekipe, ampak tudi manjše, kupijo precej igralcev in jih posodijo v druge klube. Na ta način njihovih plač večinoma ne vključijo v letni proračun, ob morebitni prodaji čez kakšno leto pa lahko lepo prikažejo dobiček.

Sicer je Juventus pred kratkim ustanovil tudi svojo B ekipo, ki tekmuje v tretji ligi. Na ta način si bodo olajšali delo, kajti igralce, ki bi jih posodili, bodo lahko poslali kar v B moštvo.

 

Foto:Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

VIDEO: Brazilci po zmagi noreli, jokali in plesali...Več

2

VIDEO: Francoski vratar uprizoril “Kariusa”...Več

3

So presežki Lionela Messija postali razvrednoteni?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Francoski vratar brez milosti...Več

2

VIDEO: Angolski rokometaš zadel kot Roberto Carlos...Več

3

VIDEO: Luka plesal z volkovi in jim nasul 29 točk...Več