single
[2]
170955

Čeferin: “Kontinentalne izvedbe evropskega prvenstva, kot je bilo EP 2020, ne bo več”

Avtor: Rene Vidmar
21. 9. 2022, 23.21

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin pravi, da ne bodo ponovili kontinentalne izvedbe evropskega prvenstva, kot je bilo EP 2020, ko so ga ob okrogli obletnici organizirali v številnih evropskih državah. Ni pa izključil nadaljnjih uspešnih skupnih kandidatur v prihodnosti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Lanski prestavljeni turnir, namenjen praznovanju 60. obletnice evropskega prvenstva v nogometu, so prizadele logistične težave zaradi pandemije covida-19.

Turnir leta 2024 bo potekal le v Nemčiji, toda na turnirju leta 2028 bi lahko bilo znova več gostiteljev, za organizacijo naj bi se namreč potegovale nekatere države z britanskega otočja, tekmec pa naj bi bila Turčija.

Čeferin je na novinarski konferenci v sredo potrdil, da v prihodnje ne bo več vsecelinskih dogodkov, vendar ne nasprotuje skupnemu gostovanju manjših sosednjih držav.

“Ne razmišljamo o takšnih evropskih turnirjih v 10 ali 11 državah, to je bilo dovolj zapleteno,” je dejal.

“Športno gledano je Švica odigrala eno tekmo v Rimu in nato v Bakuju, nekatere ekipe pa so igrale ves čas doma,” je še dodal. “Tisti, ki niso potovali in so igrali doma, so končali v finalu. Ta koncept nam sploh ni všeč. To je bila dobra ideja. Bila je 60. obletnica evropskega prvenstva, neko vseevropsko prijateljstvo … To so bili elementi te ideje.”

“Ne trdim, da je bila ideja slaba. Ampak moj občutek je, da bi moralo evropsko prvenstvo potekati v eni ali dveh državah, če govorimo o manjših državah.”

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

2

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

3

Gajser s popolno dirko do zmage na VN Velike Britanije (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več