pismo ikona
šport TV 1 logo
03:15
Andorra - Burgos Španska liga
šport TV 2 logo
03:15
Spezia - Fiorentina Serie A
šport TV 3 logo
03:00
Valenciennes - Sochaux Ligue 2

Cedeviti Olimpiji se obeta evropska pomilostitev

Avtor: Marko Premrl
14. 10. 2020, 19.28

Po petih odpovedanih tekmah v štirih krogih košarkarske evrolige in treh evropskega pokala vodstvo tekmovanja predlaga spremembo takoimenovanega pravilnika covid-19. Ekipe, ki zaradi okužb z novim koronavirusom, niso sposobne stopiti na parket, po novem ne bodo več kaznovane z izgubo tekme za zeleno mizo, temveč jo bodo lahko odigrale naknadno.

Sprememba se nanaša tako na evroligo kot na evropski pokal, v katerem sodeluje Cedevita Olimpija. Ta je prejšnji teden že izgubila eno tekmo za zeleno mizo oziroma z 0:20, saj je morala zaradi enega okuženega igralca vsa ekipa v karanteno in posledično ni mogla igrati tekme drugega kroga proti turški ekipi iz Burse.

Po zdajšnjem pravilniku je ekipa izgubila tekmo, če ni bila sposobna priskrbeti vsaj osem igralcev za nastop, po novem pa bodo lahko moštva, ki zaradi okužb z novim koronavirusom ali nacionalnih pravil ne bodo mogla tekmovati, tekmo prestavila na kasnejši termin.

Predlog je, da se vsaka tekma lahko prestavi največ trikrat, hkrati pa naj bi vodstvo lige za vsak posamezni primer določilo datumske okvire.

“Že od začetka smo vedeli, da bo sezona 2020/21 posebna in drugačna ter da se bomo morali prilagoditi razmeram. Poleg sprememb pravilnika covid-19 bomo še naprej budno spremljali položaj v Evropi in prilagajali zdravstvene in varnostne protokole, da zaščitimo klube in tekmovanja,” je ob tem sporočil predsednik evrolige Jordi Bertomeu.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: V Sevnici z brazilsko dvojno peto “zmešali obrambo”...Več

2

VIDEO: V Eurocupu kot na rekreaciji, v nekaj sekundah dve zgrešeni polaganji...Več

3

Cairoli na vratolomno vožnjo vzel še varnostni količek (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Prebujenje izraelskega Zorra...Več

2

Brez milosti za vratarske klubske legende ali »bussines first«...Več

3

Preskov preskok...Več