single
[3]
157958

Cedevita Olimpija nadaljuje serijo porazov v državnem prvenstvu

Avtor: Rene Vidmar
1. 5. 2022, 20.29

Košarkarji Krke so v desetem krogu lige Nove KBM za prvaka v Ljubljani premagali Cedevito Olimpijo s 112:78 (39:21, 66:31, 94:53).

Košarkarji Cedevite Olimpije so tudi v obračunu s Krko, na zadnji tekmi lige za prvaka, v kateri Ljubljančani igrajo z mlado ekipo, nadaljevali serijo porazov v državnem prvenstvu. Tekma sicer ni odločala o ničemer, že pred njo je bilo jasno, da bo Krka tretja na lestvici, Olimpija pa šesta in da se bosta tekmeca srečala tudi v četrtfinalu prvenstva, ko bodo Ljubljančani bržkone igrali z najboljšimi igralci.

Krka je mlade Ljubljančane, ki so bili tokrat še dodatno oslabljeni, visoko premagala že v Novem mestu, tudi v Tivoliju pa ni imela težkega dela. Tekmec ji ni pariral ne v obrambi in ne v napadu, hitro je postalo jasno, da je edino vprašanje, kakšna bo na koncu razlika v korist dolenjskega moštva.

To je že v prvi četrtini doseglo 39 točk, vodilo z 18 razlike, domači so nekajkrat povedli le na samem začetku tekme, nazadnje so vodili z 10:8. Po treh četrtinah je bila razlika že 41 točk, do konca so jo igralci Olimpije le nekoliko zmanjšali.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več