puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
08:45
Lokomotiva - Hajduk, Nogomet - Hrvaška liga
šport TV 1 logo
07:15
Nice - Marseille, Nogomet - Ligue 1
šport TV 2 logo
07:15
Udinese - Napoli, Nogomet - Serie A
šport TV 3 logo

Slovenski hokejski reprezentant Žiga Jeglič bo moral zaradi dopinškega prekrška na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu prisilno počivati osem mesecev, je odločilo Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani. Kot je danes še sporočil Jeglič, je v četrtek prejel odločbo Casa, ki je precej znižal prvotno predlagano kazen (dve leti suspenza).

Kazen prepovedi igranja je Jegliču začela teči z 20. februarjem, ko je tudi izvedel za pozitivni test in takoj prenehal igrati hokej.

“Na Casu nam je uspelo dokazati, da v zvezi s kršitvijo protidopinških pravil ni obstajala večja krivda ali malomarnost, saj mi je zdravnik diagnosticiral astmo in sem zaupal navedbam zdravnikov, da berodual v predpisanih dozah ni prepovedan,” je sporočil Jeglič.

Kot je še pojasnil, je Cas kot dodatno olajševalno okoliščino upošteval tudi Jegličevo popolno sodelovanje v dopinškem postopku.

“Zato so pri Casu ugotovili, da je moja stopnja krivde zgolj lahka, temu primerna pa je bila tudi izrečena kazen. Obžalujem, da je do tega dogodka sploh prišlo in da tudi sam nisem bil bolj osveščen,” je za STA še sporočil Jeglič in dodal, da se ob koncu postopka veseli nadaljevanja pogajanj s klubi močnejših evropskih lig, ki so v tem času izrazili zanimanje zanj za prihodnjo sezono.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja