šport TV 1 logo
17:00
Atalanta - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
17:00
Juventus - Crotone Serie A
šport TV 3 logo
17:30
Jesenice - Red Bull Juniors Alpska liga

Čarovnik z žogo Iličić in šampion Pogačar bosta uresničevala otroške sanje

Avtor: Blaž Magdič
30. 1. 2021, 08.25

Fundacija Uresničimo sanje je v svojo družino ob ustanoviteljih Luki Dončiću, Jaki Bijolu in Robertu Kristanu povabila nova eminentna imena slovenskega športa, ki bodo sodelovali v kampanji "Prehojene poti za nove mlade moči".

Osnovni namen fundacije in tudi omenjene kampanje je pomagati otrokom pri uresničitvi njihovih skritih športnih ambicij, ki jim zaradi finančnih preprek morda nikoli ne bi bile dosegljive. In vrhunski športniki so zagotovo tisti, ki se še kako dobro zavedajo, kako pomembna so podpora, kvalitetni treningi in dobri pogoji za treninge že v zgodnjem otroštvu. Vsak mlad športnik pa si želi doseči in doživeti tisto, kar danes dosegajo naši najboljši ter najprepoznavnejši športniki.

Zato so v organizaciji predstavili prve tri, ki so postali del kampanje, za katero ne dvomijo, da bo pripomogla, da se bo v Sloveniji veselje ob športnih uspehih nadaljevalo tudi z naslednjimi generacijami. Vse tri odlikuje predanost športu, borbenost, iskrenost, skromnost, požrtvovalnost, dobrosrčnost in velika želja po uspehu. Imajo vse značilnosti, ki športnika delajo vrhunskega in čim več takih si želijo tudi v prihodnosti. To so slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić, smučarska tekačica Anamarija Lampič in kolesar Tadej Pogačar.

Vsak od njih bo fundacijo podprl s podpisano unikatno majico, za katero bo na spletni strani www.uresnicimosanje.si potekala dražba, vsa sredstva pa bodo namenjena mladim, nadobudnim športnikom iz socialno ogroženih okolij. Z zbranimi sredstvi se jim bo vsak mesec omogočalo, da bodo svoj talent nadgrajevali z enakimi možnostmi kot ostali otroci. Vsaka majica, ki bo na dražbi, bo poleg originalnega podpisa vsebovala fotografijo in osebno zgodbo ter športno pot podpornika.

Skozi celotno leto 2021 pa bodo športniki-podporniki prispevali tudi različne artikle, ki so jih spremljali ob njihovih uspehih. Fundacija je pretekli mesec moči ob posameznikih združila tudi s prvimi ekipnimi podporniki: plemenit namen je prepoznala tudi NK Olimpija, s katero so pomagali mladoletnemu nogometašu, ki je zaradi koronavirusa ostal brez edinega starša.

 

Foto: LD7
Vir: LD7

Zadnje video vsebine

1

Robert Englaro:”Iličić je ustvarjalec in z Atalanto bo naredil še veliko” (VIDEO)...Več

2

Honda se je poklonila Gajserju: Zgodovinski prizori kot motivacija za prihodnost (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Neapelj je mesto, kjer ne poznajo pravil...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hajduk v zadnji minuti do minimalne zmage nad Rijeko!...Več

2

Zimzeleni Ibra: najsvetlejša zvezda Milanovega neba...Več

3

OM sredi zastrašujoče nevihte...Več