single
[6]
130192

Calcit nadaljuje z gradnjo kadra

Avtor: Urban Kolman
24. 6. 2021, 10.15

Igralski mozaik odbojkarskega prvoligaša Calcit Volleyja za novo sezono dobiva končno podobo. Pogodbo s klubom je podaljšal izkušeni prosti igralec Miha Plot, svojo prvo pogodbo z matičnim klubom pa je podpisal tudi nadarjeni, 17-letni mladinski reprezentant Nik Mujanović.

“Odbojka je moja strast in v njej uživam. Vesel sem, da imam še naprej priložnost biti del kluba, v katerem tudi pri ostalih vključenih v klub opažam, da gojijo isto strast do odbojke in željo po uspehu, zato se je tudi bilo toliko lažje dogovoriti za podaljšanje pogodbe. V novi sezoni bi rad pokazal čim boljšo igro, ker pa sem po naravi tekmovalen, si želim osvojiti naslov državnega prvaka,” je ob podaljšanju še enoletne zvestobe kamniškemu klubu za klubsko spletno stran dejal 34-letni Miha Plot.

Čeprav bo šele oktobra dopolnil sedemnajst let, je Nik Mujanović v lanski sezoni kot član druge kamniške ekipe in mlajših selekcij že dobil priložnost tudi na nekaterih tekmah srednjeevropske lige, na tekmi proti Vardarju pa dosegel tudi svoje prve točke v pokalu challenge. Zato ni nobeno presenečenje, da bo v novi sezoni ves čas igral za prvo člansko ekipo.

“Zdaj, ko imam podpisano pogodbo, se enostavno veselim, da bom končno lahko polnopraven član prve ekipe, pa čeprav sem v njej trenutno najmanj izkušen. Bilo je malo stresno pred podpisom pogodbe, saj sem v tem času dobil še ponudbo iz ACH Volleyja ter imel končnico v šoli,” je ob podpisu svoje prve profesionalne pogodbe dejal dvesto centimetrov visoki Mujanovič.

Ob tem velja omeniti, da se je pred dvajsetimi leti njegov oče Šemso Mujanović s kamniškimi odbojkarji veselil prvih dveh naslovov v klubski zgodovini, državnih ter pokalnih prvakov. Takrat so bili njegovi soigralci tudi trener Matija Pleško in njegov pomočnik Gašper Ribič ter športni direktor Tomi Šmuc.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Livaja uprizoril pravo mojstrovino – vratarja premagal iz mrtvega kota!...Več

2

VIDEO: Popravilo sklopke za ekspresno vrnitev Gajserja na progo...Več

3

Bratski dvoboj na derbiju drugega kola PLT (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Skoraj neverjetno: Luka Dončić na naslovnici igre NBA 2K22!...Več

2

VIDEO: VAR prihaja v Prvo ligo Telemach...Več

3

Pestro poletje na ŠPORT TV...Več