single
[6]
204684

Bronasta Slovenija rutinirano otvorila najbolj pomemben turnir sezone

Avtor: Blaž Magdič
30. 9. 2023, 08.06

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v Tokiu z zanesljivo zmago začela kvalifikacijski turnir za olimpijske igre leta 2024 v Parizu. Tunizijo je brez težav premagala s 3:0 (20, 18, 21).

Slovenski odbojkarji so po napovedih storili prvi korak proti olimpijskim igram v Parizu. Že pred tekmo se je vedelo, da Tunizijci niso ekipa, ki bi se proti eni najboljših evropskih reprezentanc, lahko spogledovala z zmago, Slovencem, za nekaj razredov kakovostnejšim tekmecem, je bilo potrebno na igrišče stopiti le s pravim pristopom, kar so tudi storili.

Varovanci Gheorgheja Cretuja, ki so z izjemo same končnice tretjega niza, ko je Uroš Planinšič na mestu organizatorja igre zamenjal Dejana Vinčića, Nik Mujanović na korektorju Roka Možića, Sašo Štalekar pa na bloku Alena Pajenka, igrali z najboljšo možno postavo, niso bili niti enkrat v položaju, ko bi lahko pomislili, da tekme ne bi dobili.

Ves čas so nadzorovali položaj, daljših slabših obdobij niso imeli. Tunizijci so bili enakovredni le do izida 15:15 v prvem nizu, nato pa so Slovenci po servisih Jana Kozamernika prišli do štirih točk prednosti in se niso več zaustavili.

Drugi in tretji niz so rešili že prej. V drugem so z dobrimi servisi povedli s 15:8, v tretjem po dveh asih Roka Možiča s 15:10, do konca pa niso dovolili, da bi se tekmeci resneje približali, tekmo je z blokom končal Štalekar.

Slovencem ni bilo niti potrebno pokazati vsega znanja, da so na tretjim medsebojnem obračunu prišli do tretje gladke zmage. Dober sprejem jim je zagotavljal učinkovite napade, tudi pri preostalih elementih so bili dovolj dobri, da se jim niti za trenutek ni bilo potrebno bati za zmago.

Najučinkovitejši v slovenski vrsti je bil Klemen Čebulj, dosegel je 15 točk, od tega tri z asi.

V nedeljo bo Slovenija v drugem krogu turnirja igrala s Turčijo.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več