single
[4]
126807

Britanci z motom ‘Drzni si sanjati’ po nadaljevanje turnirja

Avtor: Kenny Jan
28. 5. 2021, 10.16

Tekom dviganja Velike Britanije na najvišji hokejski nivo je bil moto reprezentance ''Drzni si sanjati''. Z zadnjo zmago proti Belorusiji, so ''otočani'' potrdili, da se z njimi 'češenj zobati' zagotovo ne splača. Sedaj morajo svojo priložnost samo še zgrabiti z obema rokama in iztržiti ugoden rezultat v petek proti Švedom in v soboto proti Čehom.

”Zagotovo si še vedno upamo sanjati”, je dejal napadalec Robert Dowd. ”V nekaj letih, v katerih igramo na najvišjem nivoju, se je naš pristop popolnoma spremenil. Na letošnjem svetovnem prvenstvu, v kolikor nadaljujemo z dobrimi predstavami začnemo nabirati točke, se marsikaj lahko zgodi.”

Po številnih težkih porazih v Kosicah dve leti nazaj so se Britanci ponovno sestavili in letos dokazujejo, da lahko konkurirajo tudi najboljšim hokejskim državam na svetu. V Latviji so bili zaenkrat zelo konkurenčni na 3 od 4 tekem aktualnega svetovnega prvenstva.

”Letos smo dokazali, da se lahko bojujemo tudi proti najboljšim moštvom,” je dejal Dowd, ki je razkril, da po novem tudi Velika Britanija poskuša nasprotniku vsiliti svojo igro. ”Vsako tekmo se trudimo igrati svoj način igre in ne več zgolj čakamo, da nas nasprotnik napade in da se mi branimo celo noč.”

Velika Britanija je zaenkrat na tem svetovnem prvenstvu odigrala štiri obračune. Začela je sicer zelo slabo – z visokim porazom proti Rusiji s kar 7:1, so pa nato sledile 3 tekme, na katerih so bili varovanci Petra Russella blizu pozitivnemu izidu: poraz proti Slovakom z 2:1 in Dancem s 3:2 po podaljšku, v zadnjem krogu pa je končno sledila tudi prva zmaga nad Belorusijo s 4:3.

Novi priložnosti sledita že v petek in soboto, ko se bodo Britanci pomerili proti Švedom in Čehom.

Švedska – Velika Britanija, v petek, ob 15.10, na Š1, in Češka – Velika Britanija, v soboto, ob 11.10, prav tako na Š1. Vabljeni v družbo prvakov!

Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več