pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Sassuolo - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
šport TV 3 logo
01:00
Amiens - Marseille Ligue 1

Brez upora pri Juventusu: Ronaldo in druščina sprejeli znižanje plač

Avtor: Nejc Mravlja
28. 3. 2020, 21.22

Tako kot večina evropskih nogometnih velikanov je tudi uprava Juventusa zavezala mošnjiček, s člani prvega moštva več tednov vodila naporna pogajanja o omejitvah prejemkov in v svoji nameri naposled uspela. Cristiano Ronaldo se je s soigralci oprijel za obe strani spravljive rešitve.

Pandemična zaušnica koronavirusa ni prizanesla niti nogometnemu svetu. Predvsem najbogatejši klubi so bili čez noč postavljeni pred dilemo, kako v času prisilnega premora tekmovalnega dela sezone ohraniti finančno likvidnost. Najbolj urejene sredine so takoj pričele z vselej zahtevnim pregovarjanjem o znižanju igralskih plač. Torinska Stara dama se je izkazala za svetlo izjemo in je relativno mirno pogoltnila grenko pilulo.

Povsem obratno se je zgodilo v Barceloni, kjer se številni nogometaši upirajo prestrukturiranju poslovanja in spremembi statusa v delno brezposelnost. V Piemontu pretiranih nesoglasij ni bilo.

4 milijone manj za Ronalda

Časnik Tuttosport poroča, da je Juventusova uprava na svojo stran uspela pridobiti Giorgia Chiellinija, dolgoletnega kapetana in nesporno avtoriteto v slačilnici. Posrednik med vodstvom kluba in (so)igralci je slednje prepričal k samoodpovedi plačil za poldrugi mesec. Cristiano Ronaldo, z 31-milijonskim letnim prejemkom (brez dodatkov) najbolje situiran nogometaš Belo-črnih, bo tako ostal brez štirih milijonov evrov.

Juventusov predsednik Andrea Agnelli s sodelavci že kuje načrte za prihodnost. Te dni ima na mizi še nepotrjen predlog, ki predvideva izplačilo celotnih marčevskih plač igralcem in strokovnemu štabu, nato pa prekinjen dotok prejemkov do nadaljevanja prvenstva. Uresničitev ideje ne bi bila nobeno presenečenje. Predsednik italijanske nogometne zveze Giuseppe Gravina je v začetku tedna zatrdil, da si bo z deležniki prizadeval v najhitrejšem možnem času klubom omogočiti pogoje za igranje preostanka Serie A 2019/20. Kot bi pozabil in nekoliko potisnil v ozadje dejstvo, da bo odločilna vloga za vrnitev nogometa na stadione pripadla nekomu tretjemu …

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več